Μέτρα ενίσχυσης ζητούν οι αγρότες – Προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις

Μείωση του κόστους παραγωγής και αντισταθμιστική ενίσχυση για την αύξηση της ενέργειας, είναι μερικά από τα κεντρικά αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 25/1 στη Χαλκηδόνα.

Η προγραμματισμένη για σήμερα διαμαρτυρία τους στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έγινε ποτέ καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε στα τρακτέρ των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, είχαν ζητήσει σχετική άδεια.

Οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα μεταξύ άλλων ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα αντιστάθμισης των αυξήσεων του κόστους ενέργειας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, κάτι, που προγραμματίζουν να κάνουν και οι συνάδελφοί τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για το θέμα μιλούν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Γραμματέας του Αγροδιατροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, Χαρίλαος Γιαταγάνας, ο Πρόεδρος του Αγροδιατροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και το μέλος της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Λαγκαδά, Γιάννης Θεοδωρίδης.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

Επιμέλεια: Φωτεινή Γιολτζίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος