Μetaverse: Εικονικά «αρχιτεκτονήματα» από καλλιτέχνες διατίθενται ως NFT

Array

Σχεδιαστές δημιούργησαν μια σειρά από εικονικά κτήρια για τη metaverse κοινότητα «The Row», συμπεριλαμβανομένου και ενός γιγαντιαίου αγάλματος το οποίο έχει μετατραπεί σε σπίτι και το οποίο έχει σχεδιάσει ο γνωστός Daniel Arsham.

Τριάντα εικονικές ιδιοκτησίες έχουν παρουσιαστεί από καλλιτέχνες στους οποίους εκτός του Arsham περιλαμβάνονται οι Misha Khan, Andrés Reisinger, Alexis Christodoulou και τα στούντιο ντιζάιν Six N.Five και Hard Architects. Κάθε δημιουργός σχεδίασε ένα «τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό τοπόσημο» το οποίο πωλείται ως NFT.

«Στο metaverse, δεν χρειάζεται κάποιος να ακολουθήσει πιστά τους πολλούς περιορισμούς που υπάρχουν όταν δημιουργείς χώρους, εκθέσεις και έργα τέχνης στον φυσικό κόσμο» είχε πει ο Daniel Arsham. «Όταν σχεδίαζα για το “The Row”, έλαβα υπόψη μου το πώς θα φαίνονταν τα γλυπτά μου μέσα από αυτό το μοναδικό αρχιτεκτόνημα. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος να δω πώς ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει με αυτά τα αρχιτεκτονήματα από τη στιγμή που παρουσιαστούν στο metaverse».

Μetaverse: Εικονικά «αρχιτεκτονήματα» από καλλιτέχνες διατίθενται ως NFT

To «The Row» εξέλιξαν η ομάδα συμβούλων στον κλάδο των ακινήτων The Alexander Team και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στο metaverse Everyrealm, όπου ο Arsham είναι επίσης creative ambassador.

Το metaverse, το μέλλον του διαδικτύου όπως το αποκαλεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είναι ένας διαδικτυακός εικονικός κόσμος που ενσωματώνει επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατα ολογραφικά avatar, βίντεο και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος