Μετάλλαξη Δ: Μεταδίδεται εύκολα όπως η ανεμοβλογιά-Σαρώνει στους νέους

Array

Ιδιαίτερα ανησυχητική  είναι η επιδημιολογική εικόνα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, σαρώνει η μετάλλαξη Δ, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Και οι δύο περιοχές ανέβηκαν στο πορτοκαλί επίπεδο, ενώ οι λοιμωξιολόγοι συστήνουν την τήρηση ατομικών μέτρων υγιεινής, υποδεικνύοντας ως μόνη λύση τον εμβολιασμό.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δ, κρούουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι, όχι μόνο προκαλεί σοβαρότερη νόσηση αλλά και μεταδίδεται εξίσου εύκολα με την ανεμοβλογιά.

Σταθερό είναι το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, σύμφωνα με τις μετρήσεις, αυξάνεται στις αρχές της εβδομάδας, όταν επιστρέφουν στην πόλη όσοι ήταν στις παραλίες.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στα νησιά. Ένα βήμα πριν το lockdown  βρίσκονται η Ίος και η  Μύκονος, ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα  σε έξι ακόμα μεγάλα νησιά. Πρόκειται για τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, την Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο.

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία προβληματίζει του ειδικούς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Αισιόδοξα είναι τα νέα από την κλινική μελέτη του εισπνεόμενου φαρμάκου στο νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς αποδεικνύεται εξαιρετικά ασφαλές.

Την ίδια στιγμή, άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος