Μετακινείται το βουνό στο Κεράσοβο Αγρινίου – Πώς σχολιάζει το γεωλογικό φαινόμενο ο Ευθύμης Λέκκας (video)

Aυτοψίες πραγματοποιούν επιστήμονες στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα στο Κεράσοβο Αγρινίου και την Άνω Μακρινού όπου τεράστια τμήματα του ορεινού όγκου έχουν αποκολληθεί ή μετακινηθεί. Για το επικίνδυνο γεωλογικό φαινόμενο μίλησε στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο δήμο Αγρινίου, όπου έχουμε σε μεγάλο μήκος του οδικού δικτύου σημαντικές βλάβες, οι οποίες δεν αποκαθίστανται εύκολα», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή η πρόσφατη κακοκαιρία ανέφερε ότι υπάρχουν ζημιές εντός κατοικημένων περιοχών όπως στα χωριά Κεράσοβο και Άνω Μακρινού.

«Η μεγάλη αγωνία του δημάρχου Αγρινίου και του Περιφερειάρχη, αλλά και των κατοίκων, είναι να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές έτσι ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των χωριών και να μην κινδυνεύσει κανείς πολίτης που κατοικεί στα συγκεκριμένα χωριά», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Μετακινείται το βουνό στο Κεράσοβο Αγρινίου – Πώς σχολιάζει το γεωλογικό φαινόμενο ο Ευθύμης Λέκκας (video)

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχές, λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας, ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. αποκάλυψε ότι «δεκαπέντε σπίτια έχουν εκκενωθεί γιατί παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες και δεν έχουν στατική επάρκεια».

Όπως διευκρίνισε, «πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο. Τα γεωδυναμικά φαινόμενα συναντώνται με τα υδρομετερεωλογικά φαινόμενα», εξηγώντας ταυτόχρονα ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κ. Λέκκας, στην περιοχή είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν μεγάλες κατολισθήσεις και είχε ζητηθεί από τους κατοίκους να μετεκινηθούν σε πιο πεδινές περιοχές.

Κάτι που δεν έγινε, αλλά αντίθετα, με άδειες της πολεοδομίας, χτίστηκαν πολλές σπίτια σε επικίνδυνα γεωλογικές περιοχές. Σπίτια και περιουσίες που σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος