Μετά τους στίχους ερευνητές μελετούν τώρα και την προφορά της Τέιλορ Σουίφτ – Στο επίκεντρο η εκφορά του λόγου της

Θέμα έρευνας ακαδημαϊκών επιστημόνων έγινε η αλλαγή της προφοράς της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ που τα τελευταία χρόνια πέρασε – με τεράστια επιτυχία- από την κάντρι στην ποπ μουσική και στις πωλήσεις εκατομμυρίων.

Ειδικότερα ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ εξέτασαν πώς οι ερμηνείες τραγουδιών διαφορετικών ειδών κυρίως από κάντρι σε ποπ, επηρέασαν τον τρόπο εκφοράς του λόγου της τραγουδίστριας.

Όπως παρατήρησαν από την αρχή της καριέρας και όντας ακόμη στην εφηβεία η Σουίφτ είχε προφορά των νότιων πολιτειών ή του Τενεσί, αλλά στις τελευταίες επιτυχίες της η ερμηνεύτρια έχει προφορά των βόρειων πολιτειών. Η δρ. Χέλεν Γουέστ, ανώτερη Λέκτορας στην αγγλική γλώσσα/γλωσσολογία και η απόφοιτη Έσθερ Χάμφρις ερεύνησαν αυτή τη φωνητική αλλαγή στα τραγούδια της Σουίφτ.

«Οι αλλαγές στην προφορά της Τέιλορ από την περίοδο της κάντρι μουσικής στην εποχή της ποπ έχουν προκαλέσει την προσοχή του κοινού, αλλά δεν είχαν αναλυθεί» ανέφερε η δρ Γουέστ, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της δημοσίευσαν την σχετική έρευνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος