Μετά το 5G έρχεται το 6G, η νέα γενιά δικτύων

Ενώ ακόμα δεν αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τις δυνατότητες του 5G οι ερευνητές άρχισαν ήδη να ασχολούνται με την έκτη γενιά στις τηλεπικοινωνίες. Το 6G θα αναπτυχθεί την επόμενη δεκαετία, με ταχύτητες πιθανόν 100 φορές ταχύτερες από το 5G.

Οι εξελίξεις τρέχουν ήδη με ταχύτητες 5G. Πέρσι η Κίνα πέτυχε πλήρη κάλυψη όλων των πόλεών της με 600 χιλιάδες σταθμούς  5G  και σκοπεύει να εγκαταστήσει άλλες τόσες φέτος για να καλύψει την ύπαιθρο.

Στην εκπνοή του 2020 η Ε.Ε. ανέβασε ταχύτητα, με την εμπορική διάθεση του 5G σε 23 από τις 26 χώρες και στόχο μέχρι το 2025 να καλύπτονται όλες οι αστικές περιοχές

Στην Ελλάδα οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καλύπτουν ήδη κάποιες περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τον επόμενο μήνα υπόσχονται να έχουν φτάσει σε ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης στο 40%.

Το 6G θα αναπτυχθεί την επόμενη δεκαετία, με ταχύτητες πιθανόν 100 φορές ταχύτερες από το 5G. Ήδη, ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ με 25 εταίρους και επικεφαλής τις Nokia και Ericsson ανέλαβε να αναπτύξει τεχνολογία και στρατηγικές σε έξι τομείς, μέχρι το 2030.

To 5G συνέδεσε τους ανθρώπους με τις μηχανές. Το 6G και η μαζική χρήση αισθητήρων θα μας επιτρέψει να συγχρονίσουμε ψηφιακά μοντέλα του φυσικού και βιολογικού μας κόσμου στον ψηφιακό.

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ Μιχάλης Ματθαίου, που μελετά την επόμενη γενιά δικτύων μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3.

Όπως είπε τα δίκτυα 6G θα χρησιμοποιούνται από το 2030. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες της νέας γενιάς δικτύων. «Το 6G θα βελτιώσει την βιομηχανική παραγωγικότητα» είπε και ανέφερε για παράδειγμα πως στο μέλλον θα υπάρχουν αυτόνομα πλοία, αυτόνομα εργοστάσια, αυτόνομες φάρμες, «έξυπνες» φάρμες κτλ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος