Μεσανατολικό: Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξήλθαν από τη συνοριακή διάβαση στη Ράφα και έφτασαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά, που αναμένεται ότι θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας “αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση”, ανέφερε μία ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε μία ανακοίνωση τονίζοντας ότι η εξαίρεση των καυσίμων από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής.

“Κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και την Αίγυπτο να συνεργαστούν άμεσα για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, πριν χαθούν περισσότερα θύματα στα νοσοκομεία”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Γαλλία: Η υπουργός των Εξωτερικών Κατρίν Κολονά υποστηρίζει την ανάγκη οργάνωσης ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά υποστήριξε σήμερα την ανάγκη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ενώ η οργάνωση ενός τέτοιου διαδρόμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Η ίδια, έκανε το παραπάνω σχόλιο στην ομιλία της στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου, μετά από την κλιμακούμενη πολεμική σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα – Bloomberg: ΗΠΑ και Ευρώπη πιέζουν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος