Μενίδι: Μικρή ένταση στον καταυλισμό των Ρομά-Νέα συγκέντρωση το βράδυ

Στη σύλληψη ενός 23χρονου Ρομά προχώρησαν οι αρχές, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβολούσε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του ο άτυχος 11χρονος μαθητής, στο προαύλιο του σχολείου του. Νωρίτερα, συνελλήφθη και ο πατέρας του, ενώ έξω απο το σπίτι τους βρέθηκαν πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλήψεις, και 34 προσαγωγές. Η οδύνη και η αγανάκτηση των κατοίκων είναι μεγάλη, καθώς φοβούνται για τα παιδιά τους, από την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.

Το μεσημέρι Ρομά τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Μόρνου. Όπως δηλώνουν, φοβούνται και εκείνοι μετά τα χθεσινά επεισόδια και την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του 23χρονου και ζητούν την προστασία της Αστυνομίας.

Κάτοικοι του Μενιδίου αλλά μία ομάδα από την πλευρά των Ρομά προσπαθώντας να εκτονώσουν την τεταμένη κατάσταση απευθύνουν πρόσκληση στη βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία Καράβου, κατά της εγκληματικότητας, σε μία κίνηση να εξομαλυνθεί το κλίμα στην περιοχή.

Τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα ο 23χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς ομολόγησε ότι πυροβολούσε το μοιραίο βράδυ όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής. Θα δικαστεί στο αυτόφωρο για δύο πλημμελήματα της παράβασης περί όπλων και των άσκοπων πυροβολισμών.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής στους κάλυκες.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος