Μελβούρνη: Νέο ρεκόρ, στα 1438 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα – Μειώνονται στο Σίδνεϊ

Αυστραλία, Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Στα 1.438 εκτοξεύτηκαν τα ημερήσια κρούσματα που ανέφεραν οι αρχές στην Μελβούρνη. Από 950 που ήταν χθες. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγράψει η πολιτεία Βικτώρια, από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα σημειώθηκαν 5 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες.

Πάνω από το 1/3 των σημερινών κρουσμάτων συνδέεται με παράνομες συναθροίσεις το περασμένο Σ/Κ, ειδικά από άνδρες 20-40 ετών, οι οποίοι έσπασαν τον λοκντάουν για να παρακολουθήσουν παράνομα -μαζί μέσα σε σπίτια – τον τελικό του Αυστραλιανού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος AFL. Όπου έπαιζαν 2 ομάδες της Μελβούρνης.

Την ίδια ώρα μειώνονται τα κρούσματα στο Σίδνεϊ, όπου ανακοινώθηκαν 941 ημερήσια περιστατικά και 6 θάνατοι. Στο Σίδνεϊ έχει εμβολιαστεί ήδη πλήρως το 62,9% των ατόμων άνω των 16 ετών και 86,7% έχουν κάνει μια δόση. Επίσης στις ηλικίες 12-15 ετών έχουν κάνει μια δόση εμβολίου το 47,6 των ανηλίκων. Αυτό θεωρείται από τις αρχές πως έχει μειώσει κατά πολύ την μετάδοση.

Αντίστοιχα στη Μελβούρνη έχει εμβολιαστεί πλήρως το 49,5% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και 80,3% έχουν κάνει την 1η δόση. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna για τους 12 έως 59 ετών και της AstraZeneca για τους άνω των 60.

Τα αυστηρά λοκντάουν σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ αναμένεται να χαλαρώσουν μόλις εμβολιαστεί πλήρως το 80% του δικαιούχου πληθυσμού.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως δεν θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας Tour Down Under 2022, λόγω των διαταραχών που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία και την πολιτική των κλειστών συνόρων που εφαρμόζει από τον Μάρτιο του 2020 η Αυστραλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος