Μελβούρνη: Δωρεάν μαθήματα τεχνολογίας για ηλικιωμένους ομογενείς

Ξεκίνησαν εκ νέου στη Μελβούρνη τα δωρεάν ομαδικά μαθήματα στη χρήση των ψηφιακών εργαλείων, τα οποία απευθύνονται στους ηλικιωμένους Έλληνες.

Στα μαθήματα αυτά, τα οποία πραγματοποιούνται στα ελληνικά, οι ηλικιωμένοι ομογενείς, άνω των 50 ετών, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χριστίνας Νταλιάνη, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, ακόμα και από το μηδέν, τον ψηφιακό κόσμο.

Μαθαίνουν πώς να συνδεθούν στο ίντερνετ, πώς να πραγματοποιήσουν μία βιντεοκλήση, πώς να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του έξυπνου κινητού τους, τόσο για διασκέδαση και πληροφόρηση, όσο και για τα πλέον απαραίτητα στη νέα εποχή που ζούμε, όπως είναι η απόδειξη της πιστοποίησης εμβολιασμού και η σύνδεση με τις κυβερνητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο, όπως το ‘mygov’ και το Service Victoria.

Τα μαθήματα, τα οποία γίνονται στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος “Be Connected” και του ιδρύματος “Good Things Foundation”, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στις 10πμ στο Oakleigh, στους Αγίους Αναργύρους, και από αυτή την Παρασκευή και κάθε εβδομάδα, επίσης, στις 10πμ., στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Springvale.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος