Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν εξακρίβωση στοιχείων σε αστυνομικούς (video)

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εντόπισαν δύο άντρες να παρακολουθούν σπίτι συντρόφου τους στου Ζωγράφου και αφού τους περικύκλωσαν απαίτησαν να τους δείξουν τις ταυτότητές τους για να αποδείξουν ότι δεν ήταν ακροδεξιοί!

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς υποχρεώθηκε από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να αποδείξει την ιδιότητά του, δείχνοντάς τους την αστυνομική του ταυτότητα, όπως προβλέπεται σε περίπτωση που δεν φοράει στολή.

Σε κείμενο που ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα έξω από τα σπίτια μελών της αναρχικής ομάδας και, υπό τον φόβο να πρόκειται για ακροδεξιούς, ο «Ρουβίκωνας» έχει προχωρήσει σε μια υποτυπώδη φύλαξη των σπιτιών των συγκεκριμένων μελών.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες, θα βαρύνει την ΕΛ.ΑΣ. και το κράτος» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Είναι εξοργιστικό πολίτες να ελέγχουν αστυνομικούς είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γ.Γ. του Σώματος Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος