«Μειώνουμε τις επιπτώσεις μιας καταστροφής με κατάλληλη προετοιμασία» – Νέο προσβάσιμο spot του υπ. Κλιματικής Κρίσης για ξένους πολίτες

Με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει ένα νέο, πλήρως προσβάσιμο ενημερωτικό spot, με βασικά βήματα προετοιμασίας που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τις συνέπειες μιας φυσικής ή τεχνολογικής καταστροφής.

Το βίντεο, με εκφώνηση/υπότιτλους στην Αγγλική γλώσσα και Διεθνή Νοήματα, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΚΕΔΑΠ)/Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο δέσμης δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση όλων σε έγκυρη πληροφόρηση σε ό,τι αφορά την πρόληψη και ετοιμότητα έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών.

Πρόκειται για έναν τομέα προτεραιότητας για το Υπουργείο, το οποίο έχοντας καταστήσει προσβάσιμα στους Έλληνες συμπολίτες μας με ακουστικές και οπτικές αναπηρίες τα καίριας σημασίας βίντεο με οδηγίες προστασίας, διευρύνει και προσαρμόζει περαιτέρω το ενημερωτικό υλικό που παρέχει, προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης και ξένων πολιτών που διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα.

Με απλή γλώσσα και εύληπτο animation, το βίντεο περιγράφει πώς με κατάλληλη προετοιμασία –έχοντας, για παράδειγμα, μεριμνήσει για την ύπαρξη στοχευμένου οικογενειακού σχεδίου ετοιμότητας ή ενός σακιδίου έκτακτης ανάγκης- μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις σε περίπτωση εκδήλωσης μίας καταστροφής, όπως είναι ένας σεισμός, μία πλημμύρα, μία πυρκαγιά ή άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με τη συνεργασία του ΕΚΕΔΑΠ και τη χρηματοδοτική στήριξη της προσπάθειας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, μεταφράστηκαν στην Αγγλική γλώσσα (σε επίπεδο εκφώνησης ή υποτιτλισμού) ή/και αποδόθηκαν σε Διεθνή Νοήματα μια σειρά ακόμη από ενημερωτικά spots του Υπουργείου, όπως αυτά για την Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112.

Τα βίντεο παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της Ημερίδας «Συμπεριληπτική Πολιτική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, και είναι όλα διαθέσιμα στον ιστότοπο και στο επίσημο κανάλι του Υπουργείου στο YouTube.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος