Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φόρεσε τα γιορτινά του ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και εξελίσσεται για μία ακόμη χρονιά σε πόλο έλξης και φωτεινό σημείο εορταστικής αναφοράς χάρις στον πρωτότυπο στολισμό του.

Στην πλατεία του Οργανισμού, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος περιλαμβάνει αγγέλους, αστέρια και πλήθος φωτεινών ευχών για «χρόνια πολλά» στους συμπολίτες μας που έρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων αλλά και σε εκείνους που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή για τον περίπατο τους.

Ο διάκοσμος είναι εορταστικός και στους εσωτερικούς χώρους των δυο κτηρίων, όπου δεσπόζουν δύο μεγάλα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το ένα βρίσκεται στη μεγάλη σάλα που οδηγεί στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής του κτηρίου Μ1.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Ο φωτισμός του κερδίζει αμέσως την προσοχή και ήταν το πρώτο που παρατήρησαν όσοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν το εορταστικό γκαλά «Swinging Christmas». Το δεύτερο βρίσκεται στο κτήριο Μ2 και είναι στολισμένο στα γαλανόλευκα. Στα κλαδιά του κρέμονται τσαρουχάκια, τα οποία παραπέμπουν στο λογότυπο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το 1821.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Παράλληλα, στα δύο κτήρια, η Διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναπτύσσει δυο θεματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες εξαρχής κέντρισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου. Η μία έχει θεματολογία τις «πριμαντόνες», με ομοιώματα (κούκλες) να «φορούν» κοστούμια από εξαιρετικές όπερες και πασίγνωστες θεατρικές παραστάσεις που έχουν «ανέβει» στην σκηνή του Οργανισμού.

Η δεύτερη πρωτοβουλία (κτήριο Μ1) είναι αφιερωμένη στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία. Φέρει τον τίτλο «Αποχαιρετώντας το ‘21», δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο ημερολογιακός κύκλος του έτους κατά το οποίο ο Ελληνισμός τιμά τη συμπλήρωση δυο αιώνων από την κήρυξη της Επανάστασης και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Σε αυτήν, ομοιώματα είναι ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές από περιοχές της χώρας, συνδυασμένες με στοιχεία από την τοπική χλωρίδα και καρποφορία. Τα ομοιώματα είναι ενταγμένα με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τιμώντας την ελληνική παράδοση με το σεβασμό που της αρμόζει αλλά και τις ρίζες του “προγόνου” του εθίμου του χριστουγεννιάτικου δέντρου που βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα.

Τη θεματική πρωτοβουλία, όπως και τον εορταστικό διάκοσμο της σκηνής του Μεγάρου επιμελήθηκε η κα. Τάνια Χατζηγκόντζιου, ενώ οι παραδοσιακές φορεσιές είναι μια ευγενική παραχώρηση του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Κρητών Παγκρήτιος Θεσσαλονίκης και της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Γάκης: «Με τον στολισμό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας ανάσες αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς. Επιλέξαμε έναν εορταστικό διάκοσμο πρωτότυπο, δίχως υπερβολές, δίνοντας προτεραιότητα στο να τονώσουμε την ψυχολογία των συμπολιτών μας. Έτσι καταστήσαμε την πλατεία αλλά και τους εσωτερικούς χώρους των δυο κτηρίων φωτεινό σημείο ενδιαφέροντος. Θέλουμε τα μάτια των Θεσσαλονικέων να στραφούν προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώστε μέσα από τον διάκοσμο και το πλούσιο πρόγραμμα παραγωγών που παρουσιάζουμε στο κοινό να τους μυήσουμε στη μαγεία των ημερών.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Παράλληλα, με την πρωτοβουλία που αναλάβαμε να παρουσιάσουμε στο κοινό παραδοσιακές φορεσιές από πολλά σημεία της χώρας θέλουμε να τιμήσουμε όπως αρμόζει τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δουλέψαμε με σεβασμό στην παράδοση και μοναδικό γνώμονα να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας τη θυσία των προγόνων μας. Αυτή ήταν, άλλωστε, η πρόκληση. Να εντάξουμε τις παραδοσιακές φορεσιές στο κλίμα των ημερών και στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ιδέα αντλήθηκε από το έθιμο της Ειρεσιώνης στην αρχαία Ελλάδα που ήταν ο “πρόγονος” του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Επρόκειτο για κλαδιά, στολισμένα με καρπούς του κάθε τόπου, τα οποία κρατούσαν τα μικρά παιδιά που επισκεπτόντουσαν τις κατοικίες της αρχαιότητας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος