Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο με τον Giovanni Bottesini

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία υβριδική συναυλία – περιπλάνηση, με οδηγό τον ταξιδιώτη της ρομαντικής εποχής και μεγάλο δεξιοτέχνη Giovanni Bottesini (1821-1889). Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις 20.30, το κοντραμπάσο ηχεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», κατευθύνοντας το κοινό σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο με τον Giovanni Bottesini

Ενσαρκώνοντας το πρότυπο του ρομαντικού δεξιοτέχνη καλλιτέχνη του 19ου αιώνα, ο ερμηνευτής του κοντραμπάσου Giovanni Bottesini χαράσσει έναν νέο δρόμο για το κοντραμπάσο. Ενάντια σε όλες τις δυσκολίες και με όπλα την ευστροφία του και την ερμηνευτική του δεινότητα, αναγάγει το βαρύ και δυσκίνητο κοντραμπάσο σε ένα δημοφιλές σολιστικό όργανο με αυτόνομη εκφραστικότητα και δικό του ρεπερτόριο.

Στην παράσταση οι μουσικοί Βασίλης Λιαρμακόπουλος, Αγάπη Παρθενάκη, Γιώργος Πολυχρονιάδης και Μιχάλης Σαπουντζής ερμηνεύουν στο κοντραμπάσο το δημιούργημα του G. Bottesini. Ένα ταξίδι μεταξύ του Bach, του Rossini και του Chopin, το οποίο πραγματοποιεί αγκαλιά με το κοντραμπάσο του, μια βαλίτσα και την συνοδεία μιας μεσογειακής μαύρης χήρας, μιας ταραντούλας. Την παράσταση συνοδεύουν οι Orpheus Soloists, Jung Eun Lee, Ραΐσα Ποπαϊλίδη, Παύλος Μεταξάς και Ιωάννης Στέφος. Μαζί τους η σοπράνο Εμμανουέλα Ορφανουδάκη και η Μαριάνα Μποζαπαλίδου στην επιμέλεια των κειμένων και την αφήγηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος