Αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Αλλοδαποί στους 3 προσαχθέντες – Βρέθηκαν κράνη, κρότου λάμψης και κοντάρια

Σύνοψη
  • Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου
  • Υπήρξαν πληροφορίες ότι άτομα τα οποία εμπλέκονται στους εμπρησμούς οχημάτων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, αναζήτησαν καταφύγιο μέσα στο Πανεπιστήμιο
  • Έγιναν τρεις προσαγωγές υπόπτων, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, κρότου λάμψης, μπουκάλια και κοντάρια

Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας έγινε τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μετά από πληροφορίες ότι άτομα τα οποία εμπλέκονται στους εμπρησμούς οχημάτων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, έχουν αναζητήσει καταφύγιο μέσα στο Πανεπιστήμιο. Έγιναν τρεις προσαγωγές υπόπτων, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στη φοιτητική εστία κράνη, κρότου λάμψης, μπουκάλια, κοντάρια. Οι προσαχθέντες είναι δύο αλλοδαποί – ένας άνδρας και μία γυναίκα – κι ένας ημεδαπός.

Λίγο μετά τις πέντε το πρωί πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στον χώρο που στεγάζεται η φοιτητική εστία επί της Ούλοφ Πάλμε και πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα δωμάτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούσαν κάποια άτομα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου.

Τα άτομα που προσήχθησαν, κατά πληροφορίες, φέρεται να μην έχουν σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Στάμου, κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές εντόπισαν μέσα σε δωμάτια «πολεμοφόδια», όπως κράνη, κοντάρια, πέτρες, μπουκάλια αλλά και χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Οι προσαχθέντες εξετάζονται για το αν έχουν σχέση με τις εμπρηστικές – καταδρομικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα στην περιοχή του Ζωγράφου, αλλά και τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν άγνωστοι έκαψαν και πυρπόλησαν έξι σχολικά λεωφορεία, δύο μηχανές και δύο αυτοκίνητα.

Πηγή: ΕΡΤΝewsΡεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχετικό Άρθρο: Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στου Ζωγράφου – Πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος