Με το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης βραβεύτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Με το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης βραβεύτηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ειδική τελετή, στην έδρα της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης, ο κ. Τζιτζικώστας παρέλαβε το βραβείο από την περιφερειάρχη Isabel Díaz Ayuso, παρουσία υπουργών και βουλευτών της Περιφέρειας της Μαδρίτης. Η κ. Ayuso επισήμανε ότι ο κ. Τζιτζικώστας, μέσω της Επιτροπής, έδωσε μάχες ώστε η Αυτοδιοίκηση να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο κ Τζιτζικώστας επισήμανε ότι με αυτό το μετάλλιο τιμώνται ένα εκατομμύριο εκλεγμένοι δημάρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, και οι οποίοι στη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Οι ίδιοι άνθρωποι δίνουμε ακόμη και σήμερα τη μάχη όχι μόνο για να ξεπεράσει η Ευρώπη την πανδημία, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ΕΕ. Η σημερινή βράβευση αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και προσωπικά, αλλά και θεσμικά, όπως αποτελεί τιμή και για τις 300 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης θεσπίστηκε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Μαδρίτης το 2017 και απονέμεται σε αρχηγούς ξένων χωρών ή επικεφαλής διεθνών οργανισμών, σε αναγνώριση του θεσμικού υπερτοπικού έργου τους.

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας με την κ. Ayuso επισκέφτηκαν το νεοανεγερθέν νοσοκομείο της Μαδρίτης που φέρει το όνομα της νοσοκόμας Isabel Zendal και χτίστηκε μέσα σε μόλις 100 μέρες, με ευρωπαϊκούς πόρους, για να αντιμετωπίσει η περιοχή της Μαδρίτης τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος