Με την κάμερα της ΕΡΤ3 στην Κομοτηνή

Η κάμερα της ΕΡΤ3 μας ταξιδεύει στην Θράκη και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί μεταφέρουν στους τηλεθεατές την ζωή και τα αρώματα από την Κομοτηνή, που κινείται στους δικούς της ρυθμούς. Με αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και εμβολιασμένο πάνω από το 80% του πληθυσμού η Κομοτηνή αισθάνεται οχυρωμένη απέναντι στην νόσο.

Ωστόσο, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους είναι διαφορετικά. Τα αδέσποτα σκυλιά, που συνεχώς αυξάνονται είναι μεγάλο θέμα για την δημοτική αρχή.

Η Κομοτηνή είναι ο μόνος Δήμος που διαθέτει πρόγραμμα περισυλλογής και φροντίδας σε κυνοκομείο και εκ των πραγμάτων συγκεντρώνει το σύνολο των αδέσποτων και από γειτονικούς, αλλά ο μεγάλος αριθμός τους ξεπερνά τις δυνατότητες φιλοξενίας, επισημαίνει ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης.

Η πανδημία έφερε το φαινόμενο της ζωοφιλίας, αλλά διήρκεσε όσο και τα περιοριστικά μέτρα. Οι περισσότεροι μόλις ανέκτησαν ελευθερία κινήσεων, τα εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν αδέσποτα, ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους.

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία είναι οι συγκοινωνία. Η σιδηροδρομική γραμμή σταματά στην Δράμα και το υπόλοιπο ταξίδι εκτελείται με λεωφορείο. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής της γραμμής εκφράζει ο κ. Γκαράνης. «Αυτή η κατάσταση βολεύει κάποιους».

Ένας από τους στόχους κατοίκων και επαγγελματιών είναι να αναδειχθεί η πόλη σε κέντρο επισκέψεως όλο τον χρόνο και να μην αποτελεί απλώς χώρο διελεύσεως.

Το κίνητρο για έναν επισκέπτη είναι περιηγητικό, ιστορικό, περιβαλλοντικό και γευστικό. Ως μνημείο NATURA η περιοχή διαθέτει πλούσιους υδροβιότοπους, λίμνες, ποτάμια, πυκνή βλάστηση, που την τοποθετούν υψηλά στον χάρτη των επιλογών για μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος