Με «στόφα» πρωταθλητή, Γιάννης και Μπακς διέλυσαν τους Νετς στην πρεμιέρα του ΝΒΑ

Με… φόρα από τους περσινούς τελικούς όπου αναδείχθηκε MVP, εντάχθηκε και στη φετινή σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ηγήθηκε της ομάδας των Μιλγουόκι Μπακς, στη νίκη επί των Μπρούκλιν Νετς με 127-104 στο «Fiserv Forum», ξεκινώντας έτσι με το «δεξί» τη χρονιά, υπεράσπισης του τίτλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 75ης σεζόν στο ΝΒΑ, σημείωσε double-double με 32 πόντους και 14 ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα 7 ασίστ, 2 μπλοκ και 1 κλέψιμο, σε 31 λεπτά συμμετοχής και νίκησε για ακόμη μία φορά τη «νέμεσις» του, Κέβιν Ντουράντ.

Ο 32χρονος σταρ του Μπρούκλιν, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο άλλος σταρ της ομάδας του Στιβ Νας, Τζέιμς Χάρνεν, σημείωσε 20 πόντους, 8 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ στο δεύτερο μέρος, δεν αισθανόταν την «ενόχληση» από την άμυνα του Τζρου Χόλιντεϊ, καθώς ένας τραυματισμός στη φτέρνα στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, τον άφησε εκτός για την υπόλοιπη αναμέτρηση.

Σε ένα παιχνίδι που θύμισε τους περσινούς ημιτελικούς της Ανατολής, Μπακς και Νετς χάρισαν ένα πολύ ωραίο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην έδρα των «ελαφιών». Το Μπρούκλιν προηγήθηκε με 2-0, όπου ήταν και το μοναδικό προβάδισμα που απέκτησε στα 48 λεπτά της αναμέτρησης. Το Μιλγουόκι «πάτησε το γκάζι» ωστόσο και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 19 πόντους (31-12), στην πρώτη περίοδο.

Στη δεύτερη περίοδο, οι αναπληρωματικοί των Μπακς δεν υπερασπίστηκαν όπως θα έπρεπε τη μεγάλη διαφορά και οι Νετς μείωσαν στους πέντε. Ωστόσο, με ένα επιμέρους σερί 20-6, τα «ελάφια» έφτασαν και πάλι στο +19. Στην τρίτη περίοδο η Νεοϋρκέζοι πλησίασαν στους επτά, από εκείνο το σημείο όμως, μέχρι και το τέλος του αγώνα, η διαφορά «πάγωσε» σε διψήφιο νούμερο και έτσι, το πρώτο δείγμα από την ομάδα του Μάικ Μπούντενχόλζερ για το repeat του τίτλου, βγήκε θετικό.

Θετική εμφάνιση και από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που τελείωσε στους 6 πόντους και τα 4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά, ενώ ντεμπούτο έκανε στον «μαγικό κόσμο» ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ