Με σθένος και ψυχή η ελληνική αποστολή συνεχίζει να κατακτά μετάλλια (video)

O Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα αλλά οι Κινέζοι ήταν σε μεγάλη μέρα και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Γιανγκ Λου ήταν αλάνθαστος και πήρε το χρυσό αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει, «κοιτάει» προς το Παρίσι και δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να τερματίσει την καριέρα ως χάλκινος Ολυμπιονίκης. Αφιέρωσε το μετάλλιο στους Έλληνες και στις δύο κόρες του. Ο Πετρούνιας είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με την εγχείρηση στον ώμο ενώ δεν έλειπαν οι απόψεις ότι δεν θα καταφέρει να επιστρέψει. Παρ’ όλα αυτά έφερε ένα ακόμη ένα  μετάλλιο στην Ελλάδα και συνεχίζει.

Στο στίβο, μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν την πρόκριση για τον τελικό του άλματος επί κοντώ. Εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ σε έναν αγώνα που τα καιρικά φαινόμενα δυσκόλεψαν τις αθλήτριες. Μάλιστα υπήρξε διακοπή μιας ώρας λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Η Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.55, η Κυριακοπούλου με την πρώτη και τα τρία ύψη που επιχείρησε. Ο τελικός θα γίνει την Πέμπτη ενώ αύριο με τη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή γίνεται ο τελικός του άλματος επί κοντώ.

Εθνική πόλο – ανδρών

Η εκπληκτική πορεία της  Εθνικής ομάδας πόλο συνεχίστηκε. Νίκησε άνετα 14- 5 τις Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και  θα αντιμετωπίσει μεθαύριο στα προημιτελικά την ομάδα του Μαυροβουνίου η οποία  ηττήθηκε από τη Σερβία με 13-6. Οι δυο ομάδες  έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές εντός του ‘21 με την Ελλάδα να έχει ηττηθεί και στα τρία παιχνίδια. Στο Τόκιο πάντως η αντίπαλος δεν είναι σε ιδιαίτερη φόρμα κι έχει κάνει μόνο δυο νίκες.

Καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ξεπερνώντας τον κορονοϊό και το υπερατλαντικό ταξίδι αγωνίστηκε στα προκριματικά στο ελεύθερο πρόγραμμα με την Εβελίνα Παπάζογλου. Το δίδυμο είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Οι δυο αθλήτριες δεν έκρυβαν τη χαρά που τελικά συμμετέχουν. Βρίσκονται στη δέκατη θέση. Όλα θα κρίνουν αύριο (Τρίτη 3 Αυγούστου) στο τεχνικό πρόγραμμα. Προκρίνονται οι 12. Όμως τα προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν στο χώρο της καλλιτεχνικής γυμναστικής Μετά από τη σύνοδο της αποστολής που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, άλλη μια αθλήτρια ανακοινώθηκε ότι είναι θετική στον ιό. Οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι αρνητικές αλλά βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Πλατανιώτη και η Παπάζογλου δεν εμφανίστηκαν στη μικτή ζώνη για δηλώσεις.

Πηγή: ΕΡΤ / Αποστολή στο Τόκιο: Άρια Αγάτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος