Με προβλήματα συνεχίζονται τα μαθήματα στο μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας

Παράσταση διαμαρτυρίας μετά μουσικής πραγματοποίησαν το πρωί οι μαθητές του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδος, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην πρόσληψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού.

Σε σύνολο σαράντα καθηγητών που θα έπρεπε να υπηρετούν στο σχολείο, σήμερα εργάζονται τριάντα. Αυτό καθιστά δύσκολη την εξατομικευμένη διδασκαλία κάποιων οργάνων, σημειώνει ο Ξενοφών Σίσκος, πρόεδρος του  συλλόγου γονέων. Παράλληλα, ο κ. Σίσκος έθεσε θέμα μοριοδότησης των παιδιών για την εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακές μουσικές σχολές, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο. Μη ενημερωμένος για την κατάσταση στο σχολείο εμφανίστηκε ο μαθητής Γιώργος Τσαλιάμης και πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, καθώς ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν καθόλου καθηγητές, ότι δεν έχουν προσληφθεί καθηγητές καθόλου στο σχολείο». Ακολούθως έθεσε μεταξύ άλλων και ζήτημα πιστοποίησης για την εκπαίδευση που έλαβαν, ως να πρόκειται για πτυχίο και όχι απολυτήριο σχολείου.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Παρατηρείται επί χρόνια, αλλά φέτος άργησαν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών καθηγητών, επισημαίνει από την πλευρά του ο Παύλος Ταγτεβερενίδης, διευθυντής του μουσικού σχολείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην αρχή της χρονιάς έγιναν οκτώ προσλήψεις μονίμων καθηγητών συν άλλων δυο.

Το θέμα έχει τεθεί στο υπουργείο παιδείας και ο γενικός γραμματέας  ενημέρωσε ότι εχθές βγήκε η πρόσκληση για την πρόσληψη των καθηγητών. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους και η διαδικασία προσλήψεως και τοποθετήσεως τους είναι πλέον θέμα χρόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος