Με εγκαύματα από βεγγαλικά σε σχολική γιορτή νοσηλεύεται 9χρονος στην Πάτρα

Με εγκαύματα στο στήθος νοσηλεύεται ένας εννιάχρονος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Τα εγκαύματα προκάλεσαν βεγγαλικά που άναψαν, στη διάρκεια γιορτής στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 9χρονος Δημήτρης τραυματίστηκε στο στήθος από βεγγαλικό, κατά τη διάρκεια της γιορτής για την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Nοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος είχε προμηθευτεί από τοπικό κατάστημα της Πάτρας βεγγαλικά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της περίφραξης του προαύλιου χώρου του σχολείου. Κάποια στιγμή και ενώ η γιορτή ήταν σε εξέλιξη, άναψαν τα βεγγαλικά και κάποιο από αυτά τραυμάτισε το 9χρονο παιδί.

Έντρομοι οι γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο Παίδων όπου και παραμένει χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του . Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παρέδωσε στον εισαγγελέα τα στοιχεία, σχετικά με την διαδικασία αγοράς και χρήσης των βεγγαλικών και αφέθηκε ελεύθερη.

Τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν σοκαρισμένα και σημειώνουν ότι προέχει η υγεία του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα βεγγαλικά αντί να “φύγει “προς τα πάνω εκτοξεύτηκε ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μικρός Δημήτρης. Το περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί, διερευνά η Ελληνική Αστυνομία

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης, Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος