Με αυστηρά μέτρα, ελέγχους και τεστ η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ανδρέα (video)

Με όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά και με ευλάβεια, η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ανδρέα. Φέτος, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα γίνουν με όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για να είναι ασφαλής ο εορτασμός με το βάρος της συλλογικής αλλά και της ατομικής ευθύνης.

Στον Ιερό Ναό του πολιούχου από το πρωί ισχύουν αυστηρά μέτρα, όπου οι πιστοί εισέρχονται με σειρά και με τάξη από μία θύρα του ναού για το προσκύνημα ενώ τηρούνται οι αποστάσεις. Κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών εντός του ναού θα βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός πιστών, με την τοποθέτηση των καθισμάτων αραιά, ενώ στην ιερά λιτανεία θα συμμετάσχει μικρότερος αριθμός ιερέων, μαθητών και εθελοντών και δεν θα γίνουν στάσεις για δεήσεις.

Mε πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ έχει εγκατασταθεί συνεργείο του ΕΟΔΥ έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα σήμερα και  αύριο ανήμερα της εορτής του Πολιούχου ώστε όποιος επιθυμεί άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ να κάνει το τεστ, πριν εισέλθει στον Ιερό Ναό, ενώ αύριο θα γίνονται έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από την αρχή διαφάνειας και την διεύθυνση Υγείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε από τους πολίτες την πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου ώστε να μην προκύψει κανένα -υγειονομικό ατύχημα -στην περιοχή η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» επιδημιολογικά .

Ο εορτασμός της μνήμης του Πρωτόκλητου των Αποστόλων αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες της Πάτρας , οι οποίοι έχουν τον Άγιο Ανδρέα προστάτη και φρουρό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος