Με απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν τα σχολεία στην Θεσσαλία

1600 μαθητές και 400 εκπαιδευτικοί, κρούσματα της πανδημίας, απουσίαζαν από τις αίθουσες διδασκαλίας εχθές πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εκτός “μάχης” έθεσαν τα self –test to 2,9% των εκπαιδευτικών και το 1,3% των μαθητών, ποσοστό μικρό, αλλά ενδεικτικό της διασποράς του ιού, σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία. 2.000 self –test διατίθενται από εχθές από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λάρισας και έως το τέλος της εβδομάδος αναμένονται άλλα τόσα.

Εχθές έγινε γνωστό ότι προσελήφθησαν γύρω στους είκοσι αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά, αλλά όσοι και αν τοποθετηθούν δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούν να καλύπτουν τους απόντες, που θα αυξάνονται καθημερινά, σημειώνει ο Θανάσης Φούντας, απερχόμενος προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Αυτό το σκεπτικό παραβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα απουσιάζουν στο διηνεκές, αφού μετά την παρέλευση της πενθήμερης καραντίνας θα επιστρέφουν στις τάξεις. Το ζητούμενο, που είναι ο καθολικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών δεν έχει επιτευχθεί, καθώς ένα ποσοστό 10% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο, σύμφωνα με τον κ. Φούντα, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν υπάρχει χώρος για θεωρίες συνωμοσίας και άπαντες πρέπει να εμβολιαστούν.

Ως λύση, προκειμένου να μην αυξηθούν τα κρούσματα πρότεινε την παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών, προκειμένου τα παιδιά να παραμείνουν στο σπίτι έως ότου παρέλθει το πανδημικό κύμα, και στην συνέχεια αυτός ο χρόνος να καλυφθεί με παράταση του σχολικού έτους στο τέλος της χρονιάς. Πρόταση που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να βρίσκονται στο σπίτι ή να αφήνουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς ή παππούδες, όπου όμως κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταφέρουν σε ηλικιωμένους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος