Μαξίμ Μαξιμένκο: «Είμαι έτοιμος να φιλοξενήσω συγγενείς και φίλους από την Ουκρανία»

Σύσσωμη η ΕΡΤ3, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, εστιάζει σήμερα στην προσφυγική κρίση που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο “Κόσμος των Σπορ”, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, έδωσε τον λόγο στον Ουκρανό κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ, Μαξίμ Μαξιμένκο, ο οποίος μίλησε στον Βαγγέλη Μητρούσια.

«Μπορώ να πω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί. Να σκεφτείτε ότι χθες ένας πύραυλος έπεσε στο διπλανό σπίτι, που καταστράφηκε, από εκεί, που μένει η οικογένειά μου αλλά δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν έχουν πάθει κάτι.

Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τους συγγενείς μου και τους φίλους μου και τους πρότεινα να ρθουν εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) όμως κανένας δεν ήθελε να φύγει παρ’ όλες τις εχθροπραξίες. Εγώ είμαι έτοιμος να τους δεχτώ, να τους φιλοξενήσω, όπως είμαι έτοιμος και να φιλοξενήσω τους φίλους, που τους είχα προτείνει. Αυτή τη στιγμή, όμως ο πόλεμος βρίσκεται σε μία φάση, που είναι πολύ δύσκολο να φύγουν από εκεί γιατί οι πόλεις και τα χωριά βρίσκονται σε έναν κλοιό, πέφτουν παντού πυροβολισμοί και είναι πάρα πολύ δύσκολο έως επικίνδυνο να φύγουν. Επίσης, θέλω να τονίσω και να ευχαριστήσω, έχω έρθει σε επαφή και με πολλούς Έλληνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δεχθούν εδώ ανθρώπους από την Ουκρανία να τους φιλοξενήσουν, να τους παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια και αυτό με χαροποιεί, ευχαριστώ πολύ.

Πρέπει να σημειώσω ότι όλα αυτά τα γεγονότα, που συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ουκρανία έχουν ενώσει όλον τον κόσμο κι αυτή τη στιγμή ένα πράγμα θα πω, ότι όλος αυτός ο παραλογισμός, αυτός ο πόλεμος, που συμβαίνει στη χώρα μου την Ουκρανία πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος