Μαχαλεπί από ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία

Μαχαλεπί από ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο : ο βασιλιάς του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία

Το φημισμένο παραδοσιακό επιδόρπιο της Κύπρου μαχαλεπί αποτελεί τον βασιλιά του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία. 

Μιλώντας από τον Πρωταρά και το γνωστότερο καφενείο της περιοχής, ο σεφ Κυριάκος Θεοχαρίδης εξήγησε τον τρόπο παρασκευής του γλυκού, με άμυλο αραβοσίτου (νισιαστό στα κυπριακά) νερό και ζάχαρη, το οποίο αφού ψηθεί και παγώσει σερβίρεται με θρυμματισμένα παγάκια, σιρόπι και παγωτό τριαντάφυλλο. 

Ο κος Αντώνης Αντωνίου διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής προσκάλεσε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ να βρεθούν στο σημείο και να απολαύσουν το κυπριακό μαχαλεπί. 

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος