Μαθηματικές πρωτιές από τα Γιάννενα

Ένα χάλκινο μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα ο μαθητής της 2ας λυκείου Γεώργιος Τζαχρήστας, από την Βαλκανική μαθηματική Ολυμπιάδα, αφού πέρασε επιτυχώς τις δοκιμασίες σε αγώνες εντός Ελλάδος.

«Είναι μια προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία με την βοήθεια του αδελφού μου και του προπονητή μου» λέει ο Χρήστος. Όπως εξηγεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς, με σκοπό την διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, την ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και την προώθηση τους σε Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς Θαλής για μαθητές γυμνασίου- λυκείου, με περίπου 15.000 συμμετέχοντες. Έπεται ο διαγωνισμός Ευκλείδης, με 5.000 συμμετοχές, ο Αρχιμήδης, με 500 συμμετέχοντες και ακολουθεί ο προκριματικός διαγωνισμός, όπου επιλέγονται όσοι  θα λάβουν μέρος στις Βαλκανιάδες και στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο νεαρός μαθητής αφού πέρασε αυτά τα στάδια κατάφερε να κερδίσει απέναντι σε 18 χώρες από τα βαλκάνια, αλλά και αρκετές φιλοξενούμενες χώρες από όλο τον κόσμο.

Κάθε υποψήφιος είναι μια διαφορετική περίπτωσηκαι ο χρόνος που αφιερώνει στην μαθηματική προπόνηση κυμαίνεται σε ώρες και όγκο εργασίας, σημειώνει ο Χρήστος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος