Μάρτιν Σκορσέζε: Μετανιώνει για συνεργασία του με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποκάλυψε ότι μετανιώνει για μια από τις πολλές συνεργασίες του με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μια συνέντευξη – απολογισμό της 60χρονης καριέρας του.

Μιλώντας στο GQ, ο 80χρονος σκηνοθέτης, που έχει σκηνοθετήσει τον Ντι Κάπριο οκτώ φορές, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης δραματουργίας του, Killers of the Flower Moon, παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να είχε συμφωνήσει να σκηνοθετήσει το «Νησί των καταραμένων» (Shutter Island).

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, πήρε την απόφαση να αναλάβει το ψυχολογικό θρίλερ στον απόηχο της κατάκτησης του Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το αστυνομικό δράμα Ο πληροφοριοδότης το 2006 – αλλά, εκ των υστέρων, εύχεται να είχε συνεχίσει με ένα διαφορετικό έργο, το Σιωπή (Silence).

Το Silence ήταν το έργο του Scorsese, με πρωταγωνιστές τους Liam Neeson και Andrew Garfield, που έκανε το 2016. Μια μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Shūsaku Endō, η ταινία ακολουθεί δύο Ιησουίτες ιερείς καθώς ταξιδεύουν στην Ιαπωνία σε μια αποστολή να εντοπίσουν τον μέντορά τους.

Το Shutter Island, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Dennis Lehane, έλαβε γενικά θετικές κριτικές κατά την κυκλοφορία του το 2011 και μάλιστα επιλέχθηκε από το National Board of Review ως μία από τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να θεωρείται όλο και περισσότερο μικρότερης αξίας σε σύγκριση με τα θρυλικά έργα του σκηνοθέτη όπως ο Ταξιτζής (1976), το Οργισμένο είδωλο (1980) και Τα χρόνια της αθωότητας (1993). Είναι επίσης η μόνη αφηγηματική ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, που δεν έχει λάβει καμία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Σκορσέζε αναφέρθηκε και στις άλλες συνεργασίες του με τον Ντι Κάπριο, η πρώτη από τις οποίες ήταν το 2002 με τις Συμμορίες της Νέας Υόρκης – όπου ο σκηνοθέτης λέει ότι δυσκολεύτηκε λόγω των παρεμβάσεων του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ο Σκορτσέζε είπε ότι η παρέμβαση του Γουάινστιν στον προϋπολογισμό και στη διάρκεια της ταινίας, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορούσε να δουλέψει με αυτόν τον τρόπο. Και πρόσθεσε: «Αν αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που μου επέτρεπαν να κάνω ταινίες, τότε θα έπρεπε να σταματήσω. Γιατί τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Ήταν μερικές φορές εξαιρετικά δύσκολο και δεν θα επιβίωνα. θα ήμουν νεκρός. Και έτσι το αποφάσισα». Ωστόσο, ο Σκορσέζε «ξανακύλησε» με το Ιπτάμενος Κροίσος (2004), τη δεύτερη συνεργασία του με τον Ντι Κάπριο, στην οποία «αναγκάστηκε» να συνεργαστεί ξανά με τον Γουάινστιν . Ο σκηνοθέτης είπε ότι το γύρισμα πήγε καλά μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες του μοντάζ, όταν η εταιρεία Miramax του Weinstein «μπήκε και έκανε κάποια πράγματα εξαιρετικά κακά». Ο Σκορσέζε δήλωσε ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και των δύο ταινιών.

Το Killers of the Flower Moon είναι μια προσαρμογή του μη μυθοπλαστικού βιβλίου του David Grann που πραγματεύεται τη σειρά των δολοφονιών που ταλαιπώρησαν την ινδιάνικη φυλή Osage στην Οκλαχόμα κατά τη δεκαετία του 1920 μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στη γη τους. Η υπόθεση θεωρήθηκε η πρώτη έρευνα ανθρωποκτονίας του FBI. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου πριν από την πρεμιέρα του στο Apple TV+ τον Νοέμβριο.

Πηγή: Independent

Μετάφραση-επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος