Μαριούπολη – Εικόνα αποκλεισμένης πόλης μεταφέρει ομογενής στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει τρόπος ασφαλούς διαφυγής (video)

Η κ. Αθηνά Χατζίνοβα που κατοικεί μέσα στη Μαριούπολη έδωσε στην ΕΡΤ την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Η πόλη είναι αποκλεισμένη και δεν υπάρχει τρόπος αφαλούς διαφυγής, τονίζει.

Συνέχεια ακούμε βομβαρδισμούς από ανατολικά της πόλης αν και στο κέντρο επικρατεί σχετική ησυχία, με την έννοια ότι δεν γίνονται βομβαρδισμοί. Όμως σε πολλές περιοχές σημειώνονται βομβαρδισμοί όπως χθες το Σαρτανά και άλλες που έχουν έντονο ελληνικό στοιχείο.

“Δεν υπάρχει ασφαλής έξοδος”

Βλέπω εικόνες από μεγάλες καταστροφές, πρόσθεσε η κ. Χατζίνοβα. “Ο περιορισμός της κυκλοφορίας ισχύει από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το πρωί. Συνέχεια ακούμε συναγερμούς αεροπορικής επιδρομής. Μας προειδοποιούν πότε πρέπει να κρυφτούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα τα υπόγεια ασφαλή για να κρυφτούμε εκεί.
Το ελληνικό προξενείο κάνει ενέργειες μόνο για Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους. Δηλαδή αν είναι ένας Έλληνας πολίτης με παιδιά και ζητήσει τη συνδρομή του μπαίνει στις λίστες για εκκένωση. Δεν συμβαίνει όμως το αντίστοιχο για Ουκρανούς ομογενείς.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλής έξοδος από τη Μαριούπουλη. Οι βομβαρδισμοί γίνονται γύρω-γύρω και έχουν πληγεί γέφυρες. Τα τρένα δεν αναχωρούν από τη Μαριούπολη και είναι επίσης πολύ δύσκολο να φύγει κανείς με αυτοκίνητο γιατί καταρχήν βομβαρδίζονται οι δρόμοι, δεν υπάρχει βενζίνη και στα πρατήρια συναντά κανείς ατελείωτες ουρές”, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος