Μαγκουάιρ: «Οι παίκτες πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη για την απόλυση του Σόλσκιερ»

Ειλικρινής ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ απολύθηκε χθες, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στην Γιουνάιτεντ, με την ήττα (4-1) από την Γουότφορντ να αποτελεί την τελευταία σταγόνα.

Η Γιουνάιτεντ κέρδισε μόλις τέσσερα από τα 13 τελευταία παιχνίδια και δύο από τα οκτώ τελευταία, ενώ ο Σόλσκιερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο τον Δεκέμβριο του 2018, αποχωρεί αφήνοντας την Γιουνάιτεντ έβδομη στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από μία νίκη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος.

Ο πρώην βοηθός του Σόλσκιερ, Μάικλ Κάρικ, τέθηκε προσωρινός αντικαταστάτης του.

«Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Ο σεβασμός που είχαμε για τον προπονητή ήταν μεγάλος. Έχουμε κάνει ένα ταξίδι μαζί», είπε ο Μαγκουάιρ. μιλώντας εν όψει της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης του Champions League με τη Βιγιαρεάλ.

«Οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν μεγάλη ευθύνη. Τελικά ο προπονητής πλήρωσε το τίμημα, είμαστε όλοι τόσο απογοητευμένοι από αυτό. Ξέρουμε ότι δεν ήμασταν αρκετά καλοί.

Έχουμε μιλήσει για αυτό. Τα παιδιά θέλουν να πετύχουν», προσέθεσε ο Μαγκουάιρ, ο οποίος αποβλήθηκε στην χθεσινή ήττα.

«Ο προπονητής μπήκε και μας μίλησε (χθες), ήταν μια συναισθηματική μέρα. Ήταν ένας θρύλος και θα παραμείνει».

Ο Κάρικ, ο οποίος δούλεψε με τον Σόλσκιερ για τρία χρόνια, είπε επίσης ότι ήταν ένα συναισθηματικό αντίο για τον πρώην επιθετικό, αλλά πρόσθεσε ότι προτεραιότητά τώρα, είναι η νίκη με τη Βιγιαρεάλ που θα μπορούσε να σφραγίσει τη θέση της Γιουνάιτεντ στους «16».

«Δεν είναι η ώρα να κοιτάξω πίσω τώρα. Για μένα αυτό που ακολουθεί είναι μια πτήση για την Ισπανία και η προετοιμασία για το αύριο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι.

Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή (κόντρα στην Τσέλσι), αλλά θα το αντιμετωπίσουμε όταν χρειαστεί. Όσο με θέλει ο σύλλογος, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Η Γιουνάιτεντ έχασε από τη Βιγιαρεάλ στα πέναλτι στον τελικό του Europa League της περασμένης σεζόν, αλλά πήρε «ρεβάνς» με μια εντός έδρας νίκη με 2-1 τον Σεπτέμβριο στο Champions League, όταν ο Ρονάλντο σημείωσε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος