Μ. Ζάγκα στο Πρώτο: Πεσμένες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρσι- Οι περισσότερες έγιναν με τον “Μπάλλο” (audio)

Με τις δηλώσεις Πούτιν για αύξηση της προσφοράς φυσικού αερίου και την συνακόλουθη πτώση στην χρηματιστηριακή τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά, φαίνονται καθαρά τα παιχνίδια των ισχυρών για δύναμη, έλεγχο και χειραγώγηση των υπολοίπων, λένε οι επιχειρηματίες του κλάδου. «Με μια δήλωσή του, έπεσε η τιμή στο φυσικό αέριο, τα πράγματα δεν είναι απλά» σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Οι τιμές είναι πανάκριβες και γιατί έχουμε υψηλή φορολογία στα καύσιμα», πρόσθεσε η κ. Ζάγκα.

Αυτή την στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης που είχε ξεκινήσει με 40% αύξηση σε σχέση με πέρσι, τώρα έχει ανέβει στο 45%. Συγκεκριμένα είναι στο 1,14€-1,16€, ενώ πέρσι έκλεισε η τιμή στο 0,90€, από 0,80€ που είχε ξεκινήσει το λίτρο.

Παράλληλα, η τιμή μπρεντ στο βαρέλι ανέβηκε στα 86 δολάρια, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι θα ξεπεράσει και τα 100. Αυτή την στιγμή παράγονται 500.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως και έχουν πει ότι αν θα μειώσουν, δεν θα μειώσουν κάτω από τα 400.00 βαρέλια.

«Το φυσικό αέριο είναι που έχει ανέβει τραγικά και παρασύρει όλα τα υπόλοιπα καύσιμα προς τα πάνω».

Μέχρι τώρα οι παραγγελίες στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι πεσμένες σε σχέση με πέρσι. «Οι περισσότερες έγιναν με την κακοκαιρία «Μπάλλος» κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων, ελάχιστες σε δυτικές περιοχές και στα νότια κυρίως σε μονοκατοικίες. «Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές, αγοράζουν 500 λίτρα, τόσο όσο ώστε να κινηθούν, περιμένοντας ότι μπορεί να πέσει η τιμή».

Την ίδια ώρα η αμόλυβδη έχει στην Αττική κατά μ.ο. 1,75 €/λίτρο, που σημαίνει ότι φτάνει και το 1,80€ κατά τόπους.

«Ο κόσμος να παίρνει σωστό καύσιμο. Η πολιτεία έχει την ευθύνη, εμείς σαν κλάδος κάνουμε ό,τι μπορούμε, ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι έχουν διεισδύσει στον χώρο μας άνθρωποι που δεν ανήκουν σε εμάς» είπε η κ. Ζάγκα. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές πού προμηθεύονται βενζίνη. Μπορεί να βρίσκουν φθηνότερα καύσιμα σε κάποια πρατήρια, ωστόσο αφενός μπορεί να δουν να καταναλώνουν τα καύσιμα κάνοντας λιγότερα χλμ, ενώ δεν αποκλείεται να προκληθούν και βλάβες στα οχήματά τους, αν προμηθευτούν νοθευμένη βενζίνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος