Μ. Ζάγκα στο Πρώτο: Έως 150 δολάρια το βαρέλι είναι η εφιαλτική πρόβλεψη για το πετρέλαιο (audio)

«Όσο εξελίσσεται αυτός ο πόλεμος βλέπουμε το πετρέλαιο να χτυπάει κόκκινο. Βλέπουμε πώς ανεβοκατεβαίνει, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα ο εφιάλτης ότι θα φτάσει τα 100 δολάρια η τιμή Brent και τώρα πάει και 120-150 δολάρια, αυτές είναι οι προβλέψεις» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, η πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Αυτό σημαίνει, προσέθεσε, ότι θα ανέβουν πάρα πολύ οι τιμές στα καύσιμα και επειδή έχουν πολλά παράγωγα, θα ανέβουν και άλλο οι τιμές συνολικά. «Η μέση τιμή της αμόλυβδης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτή την στιγμή είναι 1,88-1,90 ευρώ το λίτρο ενώ μπορεί να το βρει κανείς και έως 1,96 και στα νησιά έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ εξαιτίας του μεταφορικού κόστους.

Η υψηλή αύξηση του πετρελαίου έχει φέρει στα καύσιμα κίνησης μείωση της κατανάλωσης σε ποσοστό 20%-30%. «Το πετρέλαιο θέρμανσης όσο έχει κακοκαιρία θα δουλεύει με πολλές παραγγελίες αλλά μικρές, τόσο ώστε να διαχειριστούν το κρύο, έως 300- 500 λίτρα. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυτή την στιγμή στο 1,28€. Και δεν ξέρουμε πώς θα πάει, το θετικό είναι ότι μπαίνει η άνοιξη και θα μειωθούν οι απαιτήσεις για θέρμανση».

Πέρσι, σημείωσε η κ. Ζάγκα, την αντίστοιχη περίοδο που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είχε πέσει στο 0,75€ περίπου, γέμισαν μετά από χρόνια ξανά οι δεξαμενές στην κυρίως κατοικία και σε όλα τα εξοχικά. «Οι πρατηριούχοι δούλεψαν και κέρδισε πολλά χρήματα και το κράτος, γιατί όταν τα τρία τέταρτα της τιμής είναι φόρος, καταλαβαίνουμε πόσα χρήματα βγάζει το κράτος». Αυτή την στιγμή, συμπλήρωσε η κ. Ζάγκα με το φυσικό αέριο να είναι αυτό που έχει εκτροχιάσει το ενεργειακό κόστος, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές φυσικού αερίου οι οποίοι πηγαίνουν στα πρατήρια με μπιτόνι των 10-20 λίτρων για να αγοράσουν πετρέλαιο και να ανάψουν σόμπες πετρελαίου για να ζεσταθούν, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τριπλάσιες τιμές στο φυσικό αέριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος