M.Youlton στο Πρώτο : Εδώ και 100 χρόνια ενδέχεται να εκλεγεί πρώτο το Sinn Fein

Ημέρα εκλογών η σημερινή στη Βόρεια Ιρλανδία για την εκλογή των 90 μελών του Κοινοβουλίου της, στην έβδομη εκλογική διαδικασία στην ιστορία του από τη δημιουργία του το 1998, με αποκεντρωμένη κυβέρνηση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τη σημασία των εκλογών αυτών, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου ο
Michael Youlton, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Β. Ιρλανδίας και του Κινήματος για την ουδετερότητα της Ιρλανδίας
Για πρώτη φορά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εδώ και εκατό χρόνια, τόνισε, να νικήσει το Sinn Fein, πολιτικό σκέλος του ΙΡΑ με δεδομένο ότι έως τώρα πάντα πρώτο εκλεγόταν το κόμμα των Προτεσταντών που θέλει την ένωση με τη Βρετανία.
Εάν εκλεγεί Πρωθυπουργός η Μισέλ Ο’ Νιλ και ως Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού-Αριστερού κόμματος, έχει δεσμευτεί για αποφάσεις σχετικά με το σύστημα υγείας, την μεγάλη ακρίβεια και να διενεργηθεί Δημοψήφισμα με ερώτημα την Ένωση, που σημαίνει ότι θα αρχίσει να επαναλειτουργεί το κοινοβούλιο.
Υπενθύμισε ότι η Ιρλανδία και η Κύπρος είναι οι δύο χώρες στην Ευρώπη που παραμένουν διχοτομημένες και δεν έκρυψε τον φόβο του για τις αντιδράσεις.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος