Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο Πρώτο: Στα 800€ ο κατώτατος μισθός όταν πάρουμε την λαϊκή εντολή (audio)

«Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όταν πάρουμε την λαϊκή εντολή, για έξοδο από την ύφεση και επανεκκίνηση της οικονομίας», προανήγγειλε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε ανεφάρμοστα τα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των κλειστών χώρων της εστίασης και της διασκέδασης.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του κόμματός της για την Εργασία και επανέλαβε για τον νόμο Χατζηδάκη πως «όταν θα έχουμε ξανά την λαϊκή εντολή θα τον καταργήσουμε και πάνω απ’ όλα θα φέρουμε ένα δημοκρατικό και σύγχρονο πλαίσιο για την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, που προτίθεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι όχι μόνο αναγκαία για την επιβίωση των εργαζομένων, αλλά θα συμβάλει καθοριστικά στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση, ανεβάζοντας την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ισπανική εμπειρία, που είχε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά και σχετικές διαπιστώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όχι ως ανεξάρτητη Αρχή, όπως προβλέπει το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο, αλλά στο μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο με διπλασιασμό των επιθεωρητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος