Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο Πρώτο: Περιμένουμε το στίγμα που θα δώσει ο Ν. Ανδρουλάκης και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στη ΝΔ (audio)

«Η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα κριθεί στην πράξη, μα βάση ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει, ποιες πολιτικές απόψεις θα προτείνει, και φυσικά από το κατά πόσο θα σταθεί απέναντι σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, καθώς αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ο λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες», τόνισε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Χαρακτήρισε ως «δημοκρατική διαδικασία» τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει δώσει, μέχρι στιγμής, «ένα σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, οπότε περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιο στίγμα θα δοθεί από δω και πέρα».

Υπενθύμισε ότι η ίδια διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ το 2012 μαζί με εκατοντάδες στελέχη, επειδή διαφώνησε τότε με το δεύτερο μνημόνιο, ενώ ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να την κάνει να επανέλθει, απάντησε αρνητικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όχι, είμαι βουλευτής εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαι πολύ συνειδητά στρατευμένη σε μια προσπάθεια για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως, με τη λαϊκή ψήφο είναι ο βασικός κορμός σήμερα του προοδευτικού αριστερού χώρου, από εκεί και πέρα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον κάθε εξέλιξη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, το ΚΙΝΑΛ ανήκει στον προοδευτικό χώρο, και για αυτό είπαμε από την πλευρά μας, ότι η προοπτική ενός ευρύτερου προοδευτικού διαλόγου μας ενδιαφέρει, να δούμε εάν η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα δώσει ένα τέτοιο προοδευτικό στίγμα, που να επιτρέψει και έναν τέτοιο προοδευτικό διάλογο».

«Εμείς ούτως η άλλως – και ο Αλέξης Τσίπρας – έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, αγωνιζόμαστε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Και επειδή θα γίνουν με απλή αναλογική, τίθεται αντικειμενικά ένα θέμα ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων για μια ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που κατά τη γνώμη μου έχει ανάγκη ο τόπος», επεσήμανε.

Αναφορικά με το εάν προβληματίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα απευθυνθεί στην ίδια «δεξαμενή» ψηφοφόρων, αντέτεινε ότι όλα τα κόμματα απευθύνονται στον ελληνικό λαό. «Από κει και πέρα όλα κρίνονται από το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που το κάθε κόμμα προβάλλει, και κυρίως από τη θέση που παίρνει απέναντι στη συγκεκριμένη σήμερα αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και καθαρό ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, καθαρές πολιτικές θέσεις, κάνει μια δυναμική αντιπολίτευση θέσεων, και φυσικά απευθυνόμαστε στη μεγάλη κοιτίδα του προοδευτικού και αριστερού χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος