Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο Πρώτο: Δημοκρατική διέξοδος της οργής η πρόταση δυσπιστίας (audio)

«Μετά από μία δραματική εβδομάδα, όλη αυτή η οργή και η αγανάκτηση βρήκε μια θετική δημοκρατική διέξοδο μέσα από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση, με την έννοια ότι η κυβέρνηση ελέγχθηκε στον ύψιστο βαθμό, ταυτόχρονα απομονώθηκε, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο καθένας με το δικό του σκεπτικό αποδοκίμασαν και άσκησαν δριμύτατη για τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τις οποίες κανείς δεν ανέλαβε, γιατί η συγγνώμη του πρωθυπουργού ήταν προσχηματική» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στην πολιτική ένας πρωθυπουργός όταν αναλαμβάνει την ευθύνη, συμπλήρωσε η βουλευτής οφείλει να έχει και συνέπειες, τουλάχιστον παραιτήσεις των υπευθύνων και όχι να τις μεταθέτει, συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση δυσπιστίας την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία δίνει, σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, «ένα δημοκρατικό διέξοδο στο αδιέξοδο που ζει αυτή την στιγμή η χώρα μας από την πολλαπλή κρίση και από τις επιλογές της κυβέρνησης».

Ήδη από τον Δεκέμβριο έχει ζητήσει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθύμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλάμε μια πορεία με εναλλακτικό πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό και φυσικά μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, άρα εκ των πραγμάτων μπαίνει στο τραπέζι το θέμα των συνεργασιών. Εμείς δίνουμε την μάχη με τις προτάσεις μας για την νίκη, για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα. Από κει και πέρα κάθε άλλο κόμμα του ευρύτερου προοδευτικού αριστερού χώρου καλείται να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό».

Καλωσορίζοντας μεν ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει μια αντίφαση. «Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι απλώς ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο, αλλά ο στόχος είναι εφόσον περάσει, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, άρα υπό αυτή την έννοια, υπάρχει το στοιχείο της αντίθεσης και πολλές φορές η πολιτική χρειάζεται να είναι πιο σαφής στο στίγμα που εκπέμπει» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος