Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο Πρώτο: Διχαστική η πολιτική της κυβέρνησης αντί να ενισχύει την κοινωνική συνοχή (audio)

«Ο τρόπος που έρχεται η κυβέρνηση να υποστηρίξει τους αναγκαίους εμβολιασμούς, γιατί κανείς δεν διαφωνεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι διχαστικός και τιμωρητικός», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή  «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση βυθίζει την ελληνική κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση και ανασφάλεια και διχάζει, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να ασκεί πολιτικές που ενισχύουν την  κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Εκφράζοντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως συμβαδίζει με την εισήγηση και τα πορίσματα της Επιτροπής Βιοηθικής «που λέει ότι σαφώς μπορεί να υπάρξει η ανάγκη εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι υγειονομικοί, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει γενικευμένη υποχρεωτικότητα και η έννοια της τιμωρητικότητας».

«Σαφώς πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, αυτό που ήμασταν αντίθετοι στην Βουλή, ήταν η διάταξη που έφερε η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν εμβολιάζονται από αυτές τις κατηγορίες μπαίνουν σε υποχρεωτική αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, άρα τιμωρία που είναι αντισυνταγματική για το κράτος που είναι εργοδότης στο δημόσιο να στερεί μισθό ενός δημοσίου λειτουργού και της οικογένειάς του δεν ξέρουμε για πόσους μήνες, και να τον αναγκάζει να έχει ιδιωτικό πρόβλημα και ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα με τον νόμο Χατζηδάκη, δεν υφίσταται υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, ουσιαστικά πρόκειται για απόλυση», εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στην υποχρεωτικότητα για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, με την επισήμανση, «αυτοί που δεν εμβολιάζονται να μπουν στα μετόπισθεν, αλλά όχι να στερηθούν τον μισθό τους και να απολυθούν. Ας μπουν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου».

«Είδαμε να έρχεται και ο κ. Κοντοζαμάνης στην Βουλή και να φέρνει τελευταία στιγμή, νομοτεχνική, το αποκάλεσε, βελτίωση, με την οποία δίνει την δυνατότητα σε κοινή υπουργική απόφαση ερήμην της Βουλής, να επεκτείνει χωρίς κανέναν έλεγχο σε άλλες κατηγορίες», συμπλήρωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και είπε καταλήγοντας πως η υποχρεωτικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με κυρώσεις αλλά με την ανάγκη προστασία της δημόσιας υγείας, επαναλαμβάνοντας πως όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι μπορούν να έχουν ως συνέπεια, μια μετακίνηση η οποία μπορεί να μην είναι και σε αυτούς μη αρεστή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος