Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η Φώφη Γεννηματά έδωσε κουράγιο σε χιλιάδες γυναίκες (video)

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ, με την οποία είχαν συμπορευθεί στο ΠΑΣΟΚ και συνυπήρξαν στο υπουργείο Υγείας, μιλώντας για μια γενναία γυναίκα, μητέρα, σύζυγο και πολιτικό με ήθος, ανθρωπιά και δύναμη ψυχής.

«Νιώθω συγκλονισμένη. Με τη Φώφη είχαμε μεγάλη φιλία από τα νεανικά μας χρόνια. Είμασταν φοιτήτριες μαζί, στην ΠΑΣΠ μαζί, είχαμε κοινή πολιτική πορεία», δήλωσε η βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το χαμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε: «Όταν το έμαθα χθες, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Παρότι ξέραμε ότι αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, είχαμε την ελπίδα ότι και αυτή την φορά θα κατάφερνε να γυρίσει σπίτι».

Σχολιάζοντας την κοινή τους πορεία στο υπουργείο Υγείας η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι ήταν μαζί στο υπουργείο, στην αρχή της οικονομικής κρίσης. «Πέρα από ότι συνεργαστήκαμε πολύ στενά, είχαμε και την ίδια αντίληψη για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), του κοινωνικού κράτους, της πρόνοιας. Η Φώφη αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Πίστευε πάρα πολύ την κοινωνική αλληλεγγύη, γι’ αυτό είχε αναλάβει τα νοσοκομεία των παίδων».

Και όπως τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, «αυτό που την χαρακτήριζε ήταν η αξιοπρέπεια, το ήθος, η αγωνιστικότητα στη ζωή και την πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ είχε το θάρρος να μιλήσει για τον καρκίνο σε μια περίοδο που δεν ήταν εύκολο, ποτέ δεν το εκμεταλλεύθηκε στην πολιτική της διαδρομή».

Η Φώφη έδωσε κουράγιο σε χιλιάδες γυναίκες

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κ. Γεννηματά έδωσε κουράγιο σε πολύ κόσμο με τον τρόπο που αντιμετώπισε την ασθένειά της. «Πριν από λίγα χρόνια δεν λέγαμε ούτε καν το όνομα αυτής της ασθένειας. Η Φώφη έδωσε κουράγιο σε χιλιάδες γυναίκες. Ήταν μάνα, λάτρευε τα παιδιά της αλλά αυτό που κρατάμε είναι το χαμόγελο και το κουράγιο της. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ακόμα νιώθω ότι δίνει μάχη».

Μιλώντας για το ΕΣΥ που ήταν δημιούργημα του πατέρα της, που ήταν αρχιτέκτονας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τους αγώνες που έδωσε γι’ αυτό η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε για την Φώφη Γεννηματά ότι ήταν «βαθιά ιδεολογικά και πολιτικά ταγμένη στο ΕΣΥ και σίγουρα και η προσωπική της δοκιμασία την ευαισθητοποίησε περισσότερο. Το διάστημα της πανδημίας, θυμάμαι, πόσες φορές έκανε επερωτήσεις γι’ αυτό το θέμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος