Μ. Συρεγγέλα στο Πρώτο για πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Στόχος να βοηθήσουμε νέα ζευγάρια – Συνδυασμός με το «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» (audio)

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά τις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων ζευγαριών και των οικογενειών της χώρας κλήθηκε να σχολιάσει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα.

«Πλέον διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής, κυρίως για τους νέους, γιατί έχουμε δει και από την ενιαία έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό, ότι εκεί θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση. Και είναι το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο», είπε η κ. Συρεγγέλα για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά αγορά κατοικίας αξίας έως 200.000 ευρώ με δάνειο έως 150.000.

«Αφορά άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών και με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω, ως τα όρια βέβαια που προβλέπεται από το επίδομα θέρμανσης. Το δάνειο θα καλύπτει επί της ουσίας το 90% της αξίας του ακινήτου. Το δάνειο κατά 75% χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ και κατά 25% από τις τράπεζες. Άρα το τελικό επιτόκιο που θα πληρώνει ο νέος που θα πάρει το δάνειο αυτό, θα είναι μόνο το ένα τέταρτο του δανείου. Το ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο», εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα στο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι να βοηθηθούν νέα ζευγάρια που τώρα ξεκινούν τη ζωή τους και τώρα μπαίνουν στη διαδικασία για τη δημιουργία οικογένειας. «Το θέμα είναι να είναι το πρόγραμμα όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο, χωρίς να δημιουργούμε μελλοντικά ανθρώπους που μπορεί να μπαίνουν στη διαδικασία του να κοκκινίζουν το δάνειό τους και να χάνουν την κατοικία τους, αλλά ταυτόχρονα να είναι με ευέλικτες διαδικασίες ώστε να μπορούν να το πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι το δικαιούνται και το χρειάζονται», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να γίνει ένας συνδυασμός του προγράμματος «Σπίτι μου» με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω και Νοικιάζω» που υλοποιείται, η κ. Συρεγγέλα απάντησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος