Μ. Συρεγγέλα στο EΡΤΝews για Τέμπη: Δεν υπάρχουν κόμματα πιο ευαίσθητα από άλλα – Όλα στο φως

Την αποτίμηση της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη έκανε στο EΡΤΝews η Mαρία Συρεγγέλα, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν κόμματα πιο ευαίσθητα από άλλα» και ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την υπόθεση.

«Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να λάμψει η Δικαιοσύνη. Όλα στο φως» δήλωσε η κα Συρεγγέλα μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ. Και όπως σημείωσε, η Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα «έχει τρέξει την υπόθεση πιο γρήγορα σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις».

Όπως είπε, το σημαντικό είναι «να μάθουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο κόσμος, την πραγματική αλήθεια και ποιοι είναι αυτοί που φταίνε για την υπόθεση».

Σύμφωνα με την γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία έδωσε απαντήσεις και η ομιλία του ήταν ξεκάθαρη.

«Όλο αυτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε την όλη διαδικασία με κάποια συστολή, πάντα σεβόμενοι τον πόνο των συγγενών, πάντα σεβόμενοι και τη μνήμη των θυμάτων και δεν θέλαμε να μπούμε σε αντιπαραθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Συρεγγέλα προσθέτοντας ότι «η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει όλες τις απαντήσεις».

«Έχουν δοθεί απαντήσεις»

Αναφορικά με την επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο και την συνέχεια που επιχειρεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο θέμα των συνομιλίων των μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών και της «μονταζιέρας», απάντησε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ ενώ οι συνομιλίες έχουν παραδοθεί ακέραιες. Επιπλέον, όπως είπε, «έχουν δοθεί αυτές οι εξηγήσεις και πραγματικά απορώ πώς συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και γιατί πρέπει να πατάμε πάνω σε αυτό».

Όσον αφορά την στάση της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η στάση τους δείχνει ότι προσπαθούν «για μικροπολιτικές τακτικές προς άγραν ψήφων να κρατάνε ένα θέμα, το οποίο είναι στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη αποφασίζει για αυτό».

Μιλώντας για το αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθούν στοιχεία» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη επίμαχη σύμβαση 717και την αναφορά της ευρωπαίας εισαγγελέως. «Η 717 είχε πάρει έξι παρατάσεις από τον κ. Σπίρτζη και ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ‘ 23, επί ΝΔ. Όλα αυτά εννοείται ότι τα έχουμε συζητήσει μέσα στη Βουλή. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να μπαίνουμε σε μια λογική να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα μόνο και μόνο για να πούμε στο τέλος “όλο και κάτι θα μείνει και κάποιος θα μας πιστέψει”.

Κληθείσα να σχολιάσει τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου , δύο εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού,η κα Συρεγγέλα απάντησε για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό: «Ήταν ένα λάθος που έγινε και γι αυτό και ανέλαβαν και την ευθύνη της παραίτησης. Και αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά που έχουμε με όλα τα άλλα κόμματα. Όταν γίνεται ένα λάθος, είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο, αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη. Το ίδιο όμως δεν το έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον Ν. Παππά, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη, 13 -0, όχι από εμάς, ο οποίος προχθές ήταν στη Βουλή εισηγητής στην πρόταση δυσπιστίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε δε, ότι «όλοι μας κάνουμε λάθη και όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Αλλά προσπαθούμε να τα διορθώσουμε πολύ πιο γρήγορα και ταυτόχρονα όταν είναι να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη, την αναλαμβάνουμε άμεσα».

Επιστρέφοντας στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε και προς τους συγγενείς των θυμάτων και προς την ίδια την κοινωνία: «Έδωσε απαντήσεις σε όλα και για τα θέματα που μας κατηγορούν» κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «θεωρίες συνομωσίας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν κόμματα τα οποία είναι πιο ευαίσθητα από άλλα. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κόμματα που πατάνε πάνω στον πόνο των συγγενών για μικροπολιτικές τακτικές».

Πηγή: «Newsroom»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος