Μ. Σιούτας: Περιμένουμε μπουρίνια, αλλά όχι ακραία φαινόμενα.

Καθ’ οδόν προς τη χώρα μας βρίσκεται το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που προκάλεσε τις φονικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη.

Από την Κυριακή και την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται μεγάλη αστάθεια με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3. Όπως είπε το φαινόμενο θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, και τα συμπτώματα θα είναι πιο ήπια και όχι τόσο έντονα όσο στη Βόρεια Ευρώπη.

Θα είναι μια συνηθισμένη καιρική μεταβολή, με καταιγίδες και με μπουρίνια, πρόσκαιρα ισχυρά. Θα επηρεαστεί η κεντρική και δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Στη Χαλκιδική αναμένεται να επηρεαστεί η περιοχή της Κασσάνδρας και τα ορεινά και ηπειρώτικα της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν. Ένας νέος γύρος θα αρχίσει κυρίως τη Δευτέρα και λιγότερο την Τρίτη, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν περιμένουμε, πάντως, ακραία φαινόμενα. Αντιθέτως η πτώση της θερμοκρασίας μετά από έναν παρατεταμένο διάστημα με υψηλές θερμοκρασίες θα λειτουργήσει ανακουφιστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος