Μ. Πυρπασόπουλος στο Πρώτο: Σε κατάσταση ετοιμότητας οι κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής (audio)

«Στην Χαλκιδική υπάρχουν γύρω στις 14 κατασκηνώσεις και υπάρχουν κρούσματα αλλού λίγα, αλλού περισσότερα, αλλά δεν έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα καθώς όλοι είναι σε κατάσταση ετοιμότητας» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα γιατί υπάρχει η τεχνογνωσία από πέρσι, τώρα είναι σχεδόν όλοι οργανωμένοι. Η Διεύθυνση Υγείας έχει έναν πολύ καλό έλεγχο στις κατασκηνώσεις. Συνεργάζονται με τον ΕΟΔΥ και υπάρχει σχεδόν απόλυτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων και αυστηρή επιτήρηση σε όλο αυτό το κομμάτι.  Επειδή ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν προβλήματα, είναι όλοι σε εγρήγορση, τόσο οι αρχές όσο και οι ιδιοκτήτες των κατασκηνώσεων».

Οι επιλογές των ανθρώπων είναι τρεις, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πυρπασόπουλος, «η μία είναι να νοσήσουν, η άλλη να εμβολιαστούν και η τρίτη να κρυφτούν. Η τρίτη δεν είναι πολύ εφικτή, γιατί ο ιός έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο. Η πρώτη περίπτωση, πλέον φαίνεται η πιο πιθανή, με την γρήγορη μετάδοση της μετάλλαξης, οπότε η μόνη περίπτωση να το προλάβει κανείς, είναι ο εμβολιασμός».

Στην Χαλκιδική η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται 52%, ανέφερε, ενώ προσθέτοντας και όσους νόσησαν που κυμαίνονται περίπου στους 15.000, το ποσοστό του τείχους ανοσίας φτάνει το 60%. «Σημειώνεται πτώση του εμβολιαστικού ρυθμού και στην Χαλκιδική, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι κακά»

Σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, είπε πως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει στην περιοχή, «είναι στην διαδικασία των αιτήσεων των ιδιωτικών γιατρών. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος, ωστόσο, όσοι ήθελαν να εμβολιαστούν πήγαιναν και με το καροτσάκι στο νοσοκομείο». Όπως είπε «το θέμα είναι να καμφθούν οι φόβοι για τα εμβόλια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος