Μ. Παγώνη στο Πρώτο: Στα πειθαρχικά οι γιατροί που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις (audio)

Την ανάγκη ενεργοποίησης των πειθαρχικών συμβουλίων των ιατρικών συλλόγων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γιατροί που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοιό, επισημαίνει η κ. Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Εχουμε και Λέμε» και στο Στέλιο Βραδέλη, η κ. Παγώνη τόνισε πως «πρέπει να προστατευτεί ο ιατρικός κόσμος από κάποιους συναδέλφους που βγαίνουν και λένε αυτά που λένε τα οποία είναι προσωπικές απόψεις. Ξέρετε κάτι, οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με νόσο και πρέπει να μιλάμε με επιστημονικά δεδομένα. Αυτή είναι η διαφορά. Εδώ μιλάμε με επιστημονικά δεόμενα και μελέτες. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι πιστεύει. Τότε δεν υπάρχει ιατρική. Δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν ιατρικά δεδομένα».

Η κ. Παγώνη με την ιδιότητα και της πρόεδρου του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προέτρεψε τους συναδέλφους της, προέδρους ιατρικών συλλόγων να ξεκινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. «Εγώ νομίζω πως σιγά-σιγά οι σύλλογοι θα τοποθετηθούν. Επειδή αντιμετωπίζουμε τώρα όλα αυτά τα προβλήματα με τη νόσο δεν είχαν χρόνο οι ιατρικοί σύλλογοι να ασχολούνται με τα κουτσομπολίστικά που λέει ο καθένας. Έχουν όμως ξεπεράσει τα δεδομένα. Νομίζω όμως ότι ειδικά στην Αθήνα ο κ. Πατούλης θα προχωρήσει σε διαδικασίες και πολύ σύντομα, γιατί δεν μπορεί πια ο κόσμος να ανέχεται και όλα αυτά που γίνονται».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε επίσης πως σε πολλές περιπτώσεις οι υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος χρησιμοποιούν τίτλους που δεν κατέχουν το οποίο είναι επίσης πειθαρχικά ελεγκτέο. «Θέλω να πω στους προέδρους των ιατρικών συλλόγων πως βεβαίως έχουν ανεχτεί πολλά τέτοια πράγματα από συναδέλφους να λέγονται και νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που μπορούν οι πρόεδροι, ειδικά όταν άνθρωποι χρησιμοποιούν τίτλους τους οποίους δεν έχουν να προχωρούν αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να σταματήσουν κάποια πράγματα γιατί δεν είναι και σωστό έτσι όπως λέγονται».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας η κ. Παγώνη προέβλεψε πώς εάν δεν φτάσουμε το 80% σε ποσοστό εμβολιασμού τότε θα έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο. «Στα τέλη Αυγούστου θα μπορούμε να κάνουμε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στη χωρα μας. Σίγουρα όμως πρέπει να εμβολιαστούμε ακόμη περισσότεροι», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος