Μ. Παγώνη: “Η Ανάσταση σιγά σιγά πλησιάζει όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί”

Array

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς, κ. Ματίνα Παγώνη, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ότι φως στην άκρη του τούνελ θα φανεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. “Η Ανάσταση σιγά σιγά πλησιάζει όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί”, είπε η κ. Παγώνη, καλές αλλαγές στη ζωή μας θα δούμε ήδη από το καλοκαίρι, ενώ τον Ιούνιο θα έχουμε χτίσει κατά 50% το τείχος ανοσίας.

Η πλήρης ανοσία, τόνισε η γιατρός, αποκτάται περίπου 10 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ, μετά την πρώτη δόση, κάποιος προφυλάσσεται από τον κορονοϊό κατά 45-50%. Αυτά τα ποσοστά, πρόσθεσε, επιτρέπουν σε κάποιον να αισθάνεται ασφαλής, ωστόσο, πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεκτικός, ειδικά εάν ανήκει σε κάποια από τις ευαίσθητες ομάδες, καθώς, σε μία τέτοια περίπτωση, δεν μπορεί να αναπτύξει πολλά αντισώματα.

Εάν κάποιος νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να εμβολιαστεί 2-3 μήνες μετά τη νόσο, επισήμανε η γιατρός, ενώ, εάν κάποιος μολυνθεί στο μεσοδιάστημα, δηλαδή μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, θα πρέπει να περιμένει 2 μήνες μέχρι να περάσει η νόσος και στην συνέχεια να εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, σχολίασε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφευχθεί η εκτίναξη σταγονιδίων, όταν κάποιος, λόγω της δυνατής μουσικής, αναγκάζεται να μιλήσει δυνατά,  γεγονός επικίνδυνο για τη διασπορά του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος