Μ. Παγώνη: Δεν θα τα βγάλουμε πέρα, αν επιβεβαιωθούν τα χιλιάδες κρούσματα

Θα πρέπει να κάνουμε το παν να μην επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, που προβλέπουν ότι θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3.

Προς το παρόν, είπε ότι στα νοσοκομεία δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην προσέλευση ασθενών και εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί όσοι νοσούν σήμερα είναι μικρής ηλικίας, με ήπια συμπτώματα, και δεν χρειάζεται να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Αν όμως φτάσουμε σε τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο προβλέπουν τα μοντέλα «δεν θα τα βγάλουμε πέρα με 6.000, 8.000 και 10.000 κρούσματα» σημείωσε. Κατά την κ. Παγώνη, ανάλογα με τα συμπτώματα και το αν χρειάζεται να εισαχθούν στα νοσοκομεία, το σύστημα θα πιεστεί.

«Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο φθινόπωρο χωρίς τείχος ανοσίας 80%» είπε και εκτίμησε ότι αυτό είναι εφικτό, αν προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. «Δεν έχουμε άλλο όπλο» τόνισε προσθέτοντας ότι αν ολοκληρωθούν τα πρωτοκολλά με τα αντιικά φάρμακα, μέχρι το τέλος του έτους, «ίσως βοηθηθούμε περισσότερο».

Τέλος αναφορικά με την μετάλλαξη Έψιλον είπε ότι «είναι πολύ μακριά και πιστεύω ότι θα μείνει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος