Τις εξελίξεις στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα κλήθηκε να σχολιάσει στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, o Μακάριος Λαζαρίδης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τις καταστροφές των πρόσφατων πυρκαγιών: Η αντιπολίτευση ψάχνει για κριτική σε ότι «κολυμπάει» και «πετάει»
Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε «Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν προκαταβολές σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όπως ήταν αυτές οι οποίες συνέβησαν στη χώρα μας το προηγούμενο τριήμερο και οι αποζημιώσεις οι οποίες προβλέπονται, είναι νομοθετική ρύθμιση αυτής της κυβέρνησης μέσω του νόμου για την περί κρατικής αρωγής. Δεν υπήρχε κατά το παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Το ίδιο και εδώ λοιπόν, η ίδια συνταγή. Αυτό προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 2022 και νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αυτός ο νόμος (…). Η αντιπολίτευση ψάχνει και κάνει κριτική σε οτιδήποτε «κολυμπάει» και «πετάει» σε αυτή τη χώρα (…). Το να λέμε τώρα αυτά τα πράγματα και να προσπαθούμε κάθε φυσική καταστροφή (γιατί περί αυτού πρόκειται), μέσα από αυτή την κλιματική κρίση, γιατί δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, υπάρχει κλιματική κρίση-να εκμεταλλευτούμε τον πόνο των πολιτών πιστεύοντας ότι θα κερδίσουμε πολιτικά οφέλη, νομίζω ότι δεν οδηγεί πουθενά και αυτό αποδείχτηκε νομίζω περίτρανα και την τετραετία 2019-2023 από την πολιτική στρατηγική την οποία είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχασε το 50% της δύναμής του (…)».
Για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αν πέσουμε πάνω σε στοιχεία ναι, θα προχωρήσουμε και στη σύσταση προανακριτικής»
Σχετικά με το παραπάνω ζήτημα σημείωσε «Προφανώς. Εγώ το έχω πει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και σε όλες μου τις τελευταίες ομιλίες στη Βουλή που αφορούν το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και γι’ αυτό έχουμε πει, ότι εμείς θέλουμε την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για να διερευνήσουμε από το έτος ίδρυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι σήμερα (…). Στόχος μας λοιπόν, είναι αυτή τη φορά η εξεταστική επιτροπή να έχει αποτελέσματα (…)».
Σε ερώτηση τώρα για το τι γίνεται με τις πιστοποιήσεις των βιολογικών προϊόντων, για το αν υπάρχει σκάνδαλο με τα βιολογικά, απάντησε χαρακτηριστικά «Από ότι αντιλαμβάνομαι, δεν είμαι σε πλήρη γνώση, θα σας πω ό, τι διαβάζω και από ό, τι καταλαβαίνω, ναι και γι’ αυτό υπάρχουν πλέον απόλυτοι έλεγχοι και όχι δειγματοληπτικά (…). Μην τα βάζουμε όλα ως σκάνδαλα. Βλέπω όμως, ότι υπάρχει ένα ζήτημα στο θέμα με τα βιολογικά προϊόντα, με την πιστοποίησή τους από εταιρίες. Όπως φαίνεται να υπάρχει και ένα θέμα με τη βιολογική μελισσοκομία. Και εκεί φαίνεται να υπάρχει ζήτημα με δεδομένο ότι εμφανίστηκαν αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει αιτήσεις ένα 55 με 60% του μελιού στη χώρα μας να είναι βιολογικό. Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν. Και αυτά τα πράγματα θα πατάξει αυτή η κυβέρνηση. Γι’ αυτό βάζει και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ».
Για το πρόγραμμα SAFE που αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
«Νομίζω ότι είναι μία θετική εξέλιξη (…). Με δεδομένο ότι τα κεφάλαια αυτά κατά βάση θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της Εθνικής μας άμυνας και κυρίως μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δημόσιας, κρατικής αλλά και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας. Και νομίζω ότι αυτό είναι προς όφελος όλων. Ερχόμαστε στην ουσία, όπως έγραψε και ο πρωθυπουργός, να αξιοποιήσουμε απόλυτα, στον απόλυτο βαθμό εννοώ, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την άμυνά μας. Και νομίζω ότι η ρήτρα διαφυγής μας διασφαλίζει τον δημοσιονομικό χώρο. Αλλά εγώ τη βάζω τη ρήτρα διαφυγής, γιατί δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Διότι, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει η χώρα μας για να ενισχύσει, να θωρακίσει περαιτέρω την άμυνά μας, να θωρακίσει και να ενισχύσει κυρίως την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, είναι πάρα πολλά (…)».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος