Μ. Κυριζίδης: Ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό της 8χρονης στην παιδική χαρά- Ελεύθερος ο προϊστάμενος συντήρησης

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης διενεργεί ήδη ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό της 8χρονης στην παιδική χαρά στη Νέα Παραλία” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης. Ο κ. Κυριζίδης μαζί με τον 62χρονο υπεύθυνο των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων & Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το θέμα, ενώ χθες οδηγήθηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του προϊστάμενου για τη συντήρηση των παιδικών χαρών, διέταξε ωστόσο προκαταρκτική εξέταση για να γίνει έρευνα, αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη. Ζήτησε επίσης να προσκομιστεί η ιατρική εξέταση του παιδιού και να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι έχουν σχέση με το θέμα, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Ο 62χρονος υπεύθυνος συντήρησης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ ο κ. Κυριζίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε και ως συνήγορος του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το συμβάν και δήλωσε «παρακολουθούμε συνεχώς μαζί με τον δήμαρχο την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης και ευχόμαστε να έχει θετική έκβαση, όπως μέχρι στιγμής πληροφορούμαστε.»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ο τελευταίος έλεγχος της εν λόγω παιδικής χαράς έγινε την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με καταγγελία στο διαδίκτυο το προηγούμενο διάστημα για τσουλήθρα στον ίδιο χώρο λέγοντας πως «Την Παρασκευή καθαιρέθηκε ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ έγιναν επιδιορθώσεις και σε άλλες δύο παιδικές χαρές. Δεν βρέθηκε τίποτα άλλο. Η έρευνά μας θα αποδείξει το αν ήταν ορατό και αντιληπτό το πρόβλημα που υπήρχε στην τσουλήθρα κατά την έρευνα και τι έχει συμβεί πραγματικά σε όλη αυτήν την ιστορία. Η καταγγελία δεν αφορά την εν λόγω τσουλήθρα όπου τραυματίστηκε η 8χρονη αλλά σε άλλη, που καθαιρέθηκε από υπαλλήλους του τεχνικού τμήματος. Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει τι έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία από τις πιο πολυσύχναστες παιδικές χαρές, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία. Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες.

Ο αντιδήμαρχος, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (2/5) αναφέρει ότι “για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος