Μ. Κωβαίος στο Πρώτο: Εάν κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα στην Πάρο, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα (audio)

«Εξαρτάται από τους επιστήμονες και την πολιτεία το αν θα ακολουθήσουν μέτρα και στο νησί μας και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά.

«Το διακύβευμα της χρονιάς είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλοι. Οι επαγγελματίες του νησιού μας είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, τουλάχιστον στην εστίαση, τηρούν τις αποστάσεις, τα καταφέρουν μια χαρά. Όσο αφορά τα βραδινά μαγαζιά που έχουν σχέση με τους νέους ανθρώπους, εκεί γίνεται προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέρνουμε απόλυτα», συμπλήρωσε ο κ. Κωβαίος.

Όπως ανέφερε, το 68% του πληθυσμού της Πάρου έχει εμβολιαστεί, ενώ και αρκετοί ξένοι εμβολιάζονται στο νησί. Τα καράβια και τα αεροπλάνα φτάνουν στην Πάρο γεμάτα τουρίστες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την πληρότητα καταλυμάτων στο νησί δεν υπάρχει ακριβής εικόνα καθώς, έχει αλλάξει μορφή το τουριστικό προϊόν. «Υπάρχουν βίλες, σπίτια, πιθανολογώ ότι έχουμε τις περισσότερες κλίνες στις Κυκλάδες, πάντως στα καταστήματα, στον δρόμο, στα σουπερμάρκετ, από τον Ιούλιο σχεδόν δείχνει σαν να είναι Αύγουστος, φαίνεται να είναι μια πολύ καλή χρονιά».

Σχετικά με την πιθανότητα να επιβληθούν περαιτέρω μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο δήμαρχος Πάρου, τόνισε πως πρέπει τα μέτρα αν υπάρξουν, να είναι προς την προστασία του νησιού, «εάν κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα, και τα παιδιά συγκεντρώνονται και διασκεδάζουν στις παραλίες και στις πλατείες, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την παρέα φίλων που διαγνώστηκαν με κορονοϊό το σαββατοκύριακο, όπως είπε ο κ. Κωβαίος, «υπήρχε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο καραντίνας, εγώ το έμαθα στις 10 το βράδυ, με πήραν από την Γ.Γ.Π.Π και πήγαν να μείνουν άμεσα τα 2 παιδιά με τα ελαφριά συμπτώματα. Με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Βασίλη Παπαγεωργίου το παλεύαμε όλη νύχτα, και βρήκαμε έναν ιδιώτη γιατρό που φιλοξένησε τα άλλα 4 σε δικό του χώρο. Μου είχε ζητήσει ο κ. Θεοχάρης να βρούμε ένα δεύτερο ξενοδοχείο καραντίνας και είχε βρεθεί αλλά δεν είχε υπογραφεί ακόμα η σύμβαση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος