Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ παραμένει στο ΚΙΝΑΛ – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας μοιάσουν (audio)

“Έχουμε μεγάλη ιστορία και παρακαταθήκη. Οι θέσεις μας και οι απόψεις μας είναι κυρίαρχες. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με τον εισοδισμό στελεχών και την αντιγραφή θέσεων να μοιάσουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ παραμένει στο Κίνημα Αλλαγής”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα», με τον Φώτη Παπούλια.

“Το ΚΙΝΑΛ, είναι η φυσική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Η πολιτική μας παρουσία χαρακτηρίζεται από συνέπεια. Ποτέ δεν αλλάξαμε θέσεις για να αποκομίσουμε μικροκομματικά οφέλη, αλλά μείναμε σταθεροί και με επώδυνες αποφάσεις. Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε στη Βουλή πρωτοβουλίες και επιλογές, και της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής, όταν απηχούν τις θέσεις μας”, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές οι οποίες θα γίνουμε με απλή αναλογική, ο κ. Κατρίνης είπε ότι ” δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε μια δύναμη που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα. Ως εκ τούτου, έχουμε προγραμματικές θέσεις, και βάσει αυτών θα κάνουμε τις συζητήσεις, αν και εφόσον χρειαστεί την επομένη των εκλογών”.

Όπως είπε, “το ΚΙΝΑΛ είναι πολιτική παράταξη ευθύνης, με άποψη, προτάσεις και πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Οι διαφωνίες μας συνοδεύονται πάντα από εναλλακτικές προτάσεις. Ως εκ τούτου μακριά από εμάς η εύκολη αντιπολίτευση που απλώς χαϊδεύει αυτιά και λέει ευχάριστα πράγματα, μόνο και μόνο για να κερδίσει πρόσκαιρες εντυπώσεις και χειροκροτήματα”.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε πάση θυσία να μπούμε σε μια κυβέρνηση”, διευκρίνισε. “Δεν πάσχουμε από κυβερνητισμό. Δεν έχουμε τέτοιο άγχος και ανασφάλεια. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν συγκεκριμένες προτάσεις απηχούν σε δικές μας θέσεις, θα ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη ώστε να διαμορφωθεί ένα κυβερνητικό σχήμα που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της χώρας”, πρόσθεσε

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι “πως κατατέθηκε από την κυβέρνηση, δεν άφηνε κανένα περιθώριο συμφωνίας ως προς το περιεχόμενο του” και “αυτό ήταν λογικό, να συγκεντρώσει την αντίδραση και την καταψήφιση από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης”.

“Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, η διευκόλυνση των απολύσεων, η ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ζητήματα αρχής και ιδεολογίας, στα οποία δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε και από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας”, υπογράμμισε.

“Το θετικό είναι ότι σε αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση βρέθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καλό ήταν αυτό. Το κακό ήταν ότι η κυβέρνηση δεν συγκινήθηκε από αυτή την ολόπλευρη αντίθεση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων και των εργαζομένων”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος