Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Συνέδριο συστράτευσης και ανανέωσης – Η πολιτική θα έχει τον κυρίαρχο λόγο και ρόλο (audio)

«Το Συνέδριο δεν είναι ούτε η αφετηρία ούτε το τέλος μιας διαδρομής, είναι ο ενδιάμεσος σταθμός. Ολοκληρώνουμε την οργανωτική μας συγκρότηση ώστε πλέον απερίσπαστοι να συνεχίσουμε την πολιτική μάχη, η οποία αναμένεται να είναι πολύ πιο έντονη το επόμενο διάστημα και όσο πυκνώνει ο χρόνος προς τις εθνικές εκλογές» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, καθώς αύριο ξεκινούν οι εργασίες του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνοντας ότι είναι αβέβαιο εάν οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023 όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός ή νωρίτερα, ο κ. Κατρίνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Συνέδριο θα επιβεβαιωθεί η ισχυρή πολιτική βούληση όχι μόνο των στελεχών και των μελών της παράταξης αλλά και μεγάλου κομματιού της κοινωνίας για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Το χαρακτήρισε ως ένα συνέδριο συστράτευσης και ανανέωσης, στο οποίο η πολιτική θα έχει τον κυρίαρχο λόγο κι ρόλο. «Ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση πάνω στο νέο προγραμματικό πλαίσιο, η οποία με θεματικά συνέδρια που θα ακολουθήσουν το κεντρικό μας συνέδριο, θα διανθιστεί, θα εμπλουτιστεί και θα ανανεωθεί, άρα είμαστε σε μια διαρκή πολιτική εγρήγορση με στόχο να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές με μια πρόταση που ο κόσμος θα την αντιληφθεί ως ρεαλιστική, εναλλακτική, ως στοχευμένη στα προβλήματα και τις ανάγκες του.  Ούτε η ΝΔ με την αδράνειά της μπορεί να πείσει ότι είναι μέρος της λύσης αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση προσφέρει αυτή την αξιόπιστη εναλλακτική που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα για να έχει μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως μετά την 10ετή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε πολλά επίπεδα, είμαστε σε μια μεταβατική φάση, στην οποία ήρθε η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία με την βίαιη εισβολή της Ρωσίας να αναδιατάξει τις σταθερές που είχαμε για το δυτικό σύστημα ασφαλείας. «Όλα αυτά αν τα συνδυάσουμε και με την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας που είναι εμφανής και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα,  επιβάλλουν στην χώρα μας να κάνει μια στρατηγική εξωτερική και διπλωματική που θα τις δώσει την δυνατότητα να είναι εξωστρεφής, να αναδιατάξει το παραγωγικό της μοντέλο ώστε και στο κομμάτι της επισιτιστικής ασφάλειας να μπορέσουμε να είμαστε διατροφικά αυτάρκεις αλλά και στο θέμα της ενέργειας σιγά σιγά να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις ΑΠΕ και να απεξαρτηθούμε από άλλες, όπως το ρωσικό φυσικό αέριο» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών την επομένη των εκλογών, ο κ. Κατρίνης τόνισε «θα περιμένουμε να μιλήσουν οι πολίτες, οι συσχετισμοί αλλάζουν, ειδικά σε περιόδους κρίσεις».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία της παράταξης στον δρόμο προς τις εκλογές, σημείωσε «οι πολίτες θα μιλήσουν με την ψήφο τους».

«Εμείς συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία με την δική μας στρατηγική και την δική μας σοσιαλδημοκρατική πρόταση. Θέλουμε αυτή η πρόταση να πάρει την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή το βράδυ των εκλογών και βάσει αυτή της πρότασης εμείς μετά θα καταθέσουμε μια πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει κανένα δικαίωμα να εκληφθεί από κανέναν ως βολικός κυβερνητικός εταίρος. Εμείς έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η θέση της παράταξης είναι θέση ευθύνης αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα με όρους που παραπέμπουν στον ρόλο ενός βολικού εταίρου που απλώς συμπληρώνει έναν αριθμό εδρών. Αυτή η εποχή της κρίσης που μπήκαμε σε αναγκαστικές συνεργασίες και πήραμε και το πολιτικό κόστος ήταν μια διαφορετική εποχή. Τώρα ανοίγει μια άλλη εποχή, είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι με την δική μας πρόταση θα μπορέσουμε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη» είπε καταλήγοντας ο κ. Κατρίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος