Μ. Κατρίνης στο Πρώτο: Στα εθνικά θέματα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και πυγμή (audio)

«Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και χθες και προχθές στην Βουλή να πείσει ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη, εύλογα κάποια σημεία αμφιβολίας» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα που, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, κρατικά στελέχη, περιδιαβαίνουν την χώρα, κάνουν συσκέψεις, ομιλίες, δείχνουν ότι έχουμε μπει κανονικά σε μια προεκλογική περίοδο. Αυτή η κατάσταση είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη και όλο αυτό έδειχνε ότι οδεύουμε σταδιακά σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη τοξική προεκλογική περίοδο. Αυτή την στιγμή η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, οι υπουργοί δεν κοιτούν περισσότερο τις εκτελεστικές αρμοδιότητές τους, αλλά πιο πολύ τις υποψηφιότητές τους ως βουλευτές σε διάφορες περιφέρειες και νομίζω ότι το θέμα των εκλογών που εξαρτάται και από οικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα, παραμένει πάντα ανοιχτό παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού. Δεν ξέρω αν και τα ίδια κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ έχουν πειστεί» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

«Υπάρχει προεκλογική ατμόσφαιρα παντού» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και επισήμανε πως τα κυβερνητικά στελέχη «αυτό το επιτείνουν και το συντηρούν».

«Νομίζω ότι ακόμα και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, στην δευτερολογία του τουλάχιστον, ο τρόπος με τον οποίο είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να το αναθεωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Εγώ θέλω να τονίσω ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, θα είναι διαλυτική για την χώρα» ανέφερε.

Σχετικά με την φημολογία ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να κάνει μια σοβαρή κίνηση στις 20 Ιουλίου, πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσάρτηση των Κατεχόμενων, ο κ. Κατρίνης σχολίασε «καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη και νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να δείξει η κυβέρνηση μεγαλύτερη σταθερότητα και πυγμή».

Επιπλέον πρόσθεσε «δεν κατανοήσαμε γιατί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε το ζήτημα της επιθετικότητας της Τουρκίας λέγοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί μεταξύ τους. Άρα ουσιαστικά με αυτή του την αποστροφή αποσύνδεσε το ΝΑΤΟ από οποιαδήποτε υποχρέωση να παρέμβει υπέρ αποτροπής κάποιας τέτοιας εξέλιξης. Βλέπουμε μια λογική κατευνασμού περισσότερο να επικρατεί στην κυβερνητική τακτική».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος